Langt mer miljøvennlige surfebrett – FireWire Timbertek!

Mange surfere identifiserer seg gjerne med å være miljøvennlige og flere lever et relativt simpelt liv. Med få eindeler og camper gjerne i hjemmelagde campingbiler, ved fine surfespots. Fyrer bål og føler seg i et med naturen.
Men mange forhøyer og standarden – og stadig flere ting fyller ens liv. Uten at dette skal bli en lengre utgreiing om denne prosess – vil jeg slå et slag for den bevegelse FireWire nå virkelig setter en standard for – superMyeMer miljøvennlige brett.
Vi Weggebrødrene har vært så heldige å bli ambassadører for disse nye brett, og vil kort introdusere hva dette er for noe:
Timbertek er altså navnet på brettene som har fått et trelag rundt seg – sammen med en langt mer miljøvennlig blanding av epoxy, som det ytterste laget. 2% av miljøutslippene, sammenlignet med vanlige polyseterbrett, skrytes det med – og dette må jo kunne sies å være helt rått! Selv de hvite FireWirebrett, er mye mer miljøvennlig produsert enn de vanligste polyesterbrett vi ser mest av. Og selv om dette er fabrikkproduserte brett, og ikke håndlaget – kanskje også spesielt tilpasset DIN surfestil, finner jeg stor glede i å surfe de FireWire brettene jeg har fått leke med til nå. -det er jo vel gjennomtenkte former og egenskaper – og våre nye brett nå; Spitfire, Potatonator og Unibrow, er alle helt vidunderlige, spør du oss.
For å se ytterligere mer om disse brett, sjekk ut: http://www.firewiresurfboards.com/timbertek.php

En ikke ubetydelig egenskap er og at disse er svært solide; de tåler kanskje å dunke borti stein (som vi ofte gjør) noen flere ganger enn andre brett, før det går hull -som skapt for norske forhold, mener vår mentor Mr. Frost.
J19A8646

Smågira ved første touch av disse juveler
J19A8632
Kristian Breivik (a.k.a. Onkel Frost) forteller om egenskapene, og sponser oss med pads, leash og frakten av brettene. -en mann med mye gode tips – og etter hvert en særdeles fin sjappe, plassert på Unstad.
J19A8625
Feel the shapes!
J19A8624
Innsnevret volum på sidene, gir hissigere rails – kan svinge krappere – dette blir spennende å prøve!
J19A8637
Den første økoKlassifisering til surfebrett
J19A8642
Og det skal jo ikke legges skjul på at de er helt utrolig vakre!
J19A8658
Tre! Natur!
J19A8630
Dr. Frost ble nyskjerrig på vår økologiske voks – han er sikker på at «denne må man jo kunne spise!»
J19A8653
Surfevoks.no har bidratt med den nye økologiske surfevoks de har satt på markedet. Vi har testet denne en del, etter hvert, og ikke bare føles det bra, og lukter godt; den funker og som den skal.
_MG_6916
Håkon nyter identiteten som surfer, med trestokken i sin favn – det spørs om dama (i front), får konkurranse i senga nå..
_MG_6923 IMG_3123
Nytelsen i havet – sammen med nytelsen i vedfyrt «dome» (lavvoerstatter)
_MG_6856
17. mai braka det løs på «søppelplassen» på Unstad – nøyaktig et år siden jeg sist surfet denne bølgen, i ca like store forhold. Da med mye vind, men nå vindstille og et historisk fint sosialt heng. -For en bølge og for et brett (unibrow´en)!_MG_6804
Olav Langvik tok ikke rent få bølger med sin stand-up, heller. -helt rått å se!
_MG_6750
Surf Loften på sitt beste. Og når vi nå har muligheten til å surfe på mer miljøvennlig planker, er gleden ytterligere større. Ja takk, til mer av slikt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s