Foredrag

Vi har etter hvert hatt en del foredrag rundt omkring, og jeg (Markus) tenkte nå jeg ville lage en liten tekst om hvilke foredrag en eller flere av oss kan komme å holde for nettop deg.
J19A1691
Bjørnøya – ca 45 min (kan forkortes eller forlenges etter ønske)
Bilder og filmsnutter fra vårt eventyr på ishavsøya (2013).
For å lese om og se filmsnutter, er følgende link en fin plass å få et inntrykk av prosjektet: http://artikkel.ut.no/wegge-brodrene-pa-bjornoya-1.11961935
Følgende temaer, kan fokuseres mer eller mindre på, utifra ønske:
-Eventyrfølelsen
-Å følge en drøm
Miljø
Skjermbilde 2015-03-26 kl. 23.52.34
Mat – det kastes enorme mengder fullt spiselig mat i vårt samfunn. Selv med kriteriene en ekspedisjon stiller, kunne vi klare oss med 0 kroner i matbusjett. -et samfunnsproblem vi har noen tanker rundt, samt noen forslag på løsninger.

Klær og utstyr – også her kastes og destrueres alt for mye kvalitet, fremfor å reparere. -vi har ingen direkte løsning, men vi har noen tanker også rundt dette.
bjornsoppel
Marint søppel – selv om vi fikk beskjed om at det ikke var noe søppel på Bjørnøya før vi dro, samlet vi sammen ca 3 tonn søppel i løpet av oppholdet. Sammen med refleksjoner rundt dette, snakker vi om panting som et kjempeeksempel på god resursbruk, som og kan være med å begrense det marine avfallet.
J19A6458
Dette foredraget handler om et prosjekt der vi søker glede i samspill med naturen, også ved hjelp av utstyr som trolig vil defineres som litt mer enn «enkle midler», men likevell mener vi at det er i samme ånd. Vi søkte «god tid». Tid til å reflektere rundt opplevelsene vi fikk, tid til å reflektere sammen som brødre, og tid til å kjede seg, for derfra å bli kreativ. Rusle rundt i fjæra, eller på fjelltoppene og kjenne på livets gang, uten for mye stimuli fra samfunnet ellers. Vi søkte spenning, uhøytidelig lek og «sprell», men også dette roligere liv. Alt i alt hva vi liker å kalle et eventyr.


BjørnøyaFilmen
– 78 min + kortversjon av foredraget (inkludert spørsmål og svar) 20-30 min erfarer vi fungerer godt til dette. Tilsammen ca 2 timer.

bjørnøya

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s