Eldre nyheter

Eldre nyheter

 

Demonstrasjon på Svolværgeita

Inge 26. desember 2010

Endelig har jeg fått tak i artikkelen om da jeg og Katrine klatret Svolværgeita og gjorde en demonstrasjon mot oljeboring i nord. Banneret ble godt synlig fra hele Svolvær, Hurtigruta og man kunne skimte noe hvitt fra Kabelvåg! Det skapte mye oppsikt og debatt!
Last ned artikkelen ved å trykke på bildet. 5.01.11: Oppdatert med flere bilder fra turen
 

Snowboardfilmer fra sessongen 09/10

Markus 9. desember 2010
GoPro har vært med mye rundt på brettlek på snø forrige sessong, og her er resultatet! 2 filmer ligger nå på filmsiden, den ene fra flere forskjellige sessions (ca 10 min) og den andre fra Kongsbergsessions (6 minutter) Håkon, Isak og jeg hadde flere av. Mye artig lek der ja. Isak har klippet flere parter, og jeg har også fått konvertert og satt sammen en del. Takk for en fin sessong på fjøla, og vi gjør oss klare for en ny!

Elvekajakktur med padlegruppa i Bø

Markus 1. desember 2010
I år som i fjor arrangerte padlegrppa i Bø helgetur til Killandsfallene i Nidelva. Superfin camp med masse stryk, bølger, drops hele veien rundt en. God stemning og fine folk skapte en herlig helg! Isak fyrte opp GoPro og med sine klippeferdigheter har han laget en 5 minutters fra dette. Bli med på elvepadling i kano og elvekajak her.

Gratulerer med 18-årsdagen, Håkon!

Markus 17. november 2010
Vi sier jo støtt at alder bare er et tall, men 18-tallet er liksom litt mer. Og der er du, Håkon.
Jeg laget en film til deg, med nye og gamle klipp. Sikkert noen gode minner i denne!
Gratulerer med myndighetsdagen!

Kanofilm

Markus 1. november 2010
I høst har jeg hatt «vann og vassdrag» fordypning på studiet, og dette har foregått hovedsakelig i kano i elv. Både Isak og jeg har hatt med GoPro på turer og nå har vi en film klar. 11 minutter, hvor noe av målet var å lage en litt faglig film, hvor vi viser litt av hva vi har lært.

 

 

Jotunheimenbilder

Markus 28. oktober 2010
Hva driver egentlig Markus med på studiet sitt? Jo, vi er mye på tur! Først og fremst, og noe av det som gjør dette studiet så givende. Høsten både i år og ifjor har gått med til turer eller noe rundt turene (planlegging, pakking eller utpakking) stort sett hele tiden. Først nå begynner det å roe seg, og det forventes at vi skal lese en del. Den første turen vi hadde i høst var en 10-dagers i Jotunheimen. Brekurs de 5 første og så tur uten veilederne, hvor vi selv ønsket. Min gruppe (4 stk) gikk på tvers av hele Jotun, fra vest til øst. For dere som er kjent kan dere jo se om dere kjenner dere igjen på noen av bildene. Jeg har nemlig samlet bilder fra forskjellige folk i klassen, som jeg har fått lov å bruke her. Takk for det! Bre var nytt for meg, noe jeg synes var dritgøy, for å si det rett ut. Toppturer, breoverganger og lange strekninger med tung sekk var videre innhold. Det føles virkelig godt å være i fjellet altså!

 

Sommerbilder fra #2

Markus 28. oktober 2010
Jeg har fått beina på nakken og laget en bildeserie fra min sommer 2010. Den begynner med to bilder fra klatring her i Bø, en rute jeg jobbet lenge på vår, og tilslutt klarte; «Vannsenga» (7-). Videre følger bilder fra en tur med far og hans klatreveggprosjekter, her fra Holmsbu. Førstebestigning av «Arne-Mons hilsen» (6+) fant sted. Jeg var også i år med på sirkussuka på Holtebrekk, og i år var forestillingen i den nye hallen. Under oppholdet i Larvik som kom uka etter, hvor jeg hadde spikkekurs for 72 barn, fikk jeg også en dag med diabetesbroren min Martin Rosenvinge, med wakeboarding utenfor Tønsberg. Kjempegøy! Videre et par bilder fra Veko før en samling bilder fra Dabnmark rundt turen. Sammen med Maj og Mia, som jeg har flyttet sammen med reiste vi rundt i kassa, og hadde en fantastisk ferie. Varmt, masse god mat, fine camp’s (som vi måtte lete litt etter, i og med at man ikke kan telte hvor som helst). Et bein i hvert hav (og en arm i hvert) lengst nord og ørkenlignende opplevelser på sandklitter. Fikk til og med litt longboardsurf på Klitmøller, det var fantastisk! På vei nordover igjen kjørte Maj og jeg innom Bohuslän og klatret «prismaster» (6(-)). Et eventyr i seg selv. Kalasklätring og litt av en utfordring for Maj. Vi kom oss opp og levde på rusen på veien videre til smedene og etter hvert Folldal (besteforeldre). Her hjalp vi til med litt arbeid og avsluttet sommerferien.

 

Lofoten Masters

Inge 20. september 2010
Da var nok en Lofoten Masters gått av stabelen. I år var bølgene mindre enn de forrige årene, men god stemning og fantastisk vær veide godt opp og sørget for et vellykket arrangement. Jeg og Jørn dekket konkurransen med undervannshus og lange linser. Les mer, se film og bilder på friflyt.

Takk for alt Viljar

Inge 25. august 2010

Jeg var så heldig å få gå i klassen til Viljar Osland i Kabelvåg. Han falt ned fra en bro i Bergen for en uke siden og ble begravet her i går. Viljar var en av de mest energirike personene jeg noen gang har møtt. Full av liv og kreative, kloke, ville, morsomme og sprø ideer. Han var med nesten hver gang vi satte opp en line, og balanserte på det som fantes av tau, liner kanter etc. Viljar var også en dyktig regissør som kunne nådd langt, ingen kunne få med seg folk på den måten Viljar gjorde det på. Han var 100% seg selv hele tiden, og en veldig følelsesladet person. Som denne personen ble han elsket av andre slik han var glad i alle rundt seg. Man kjenner hvor viktig det er å være glad i hverandre og sette pris på de rundt seg når noen forsvinner slik. Det er blitt litt for mange i det siste… Til alle weggebrosvenner; lev livet, ikke heng dere opp i de små tingene i livet, hygg dere med hverandre og «stay safe»!

Nye filmer

Inge 25. august 2010
Nye filmer på filmsiden nå. Surf, line og Longboard fra Veko 2010

Sommeren 2010

Inge 22. august 2010
Sommeren har gått i full fart over norske veier, «Nic» har kjørt over 4000km, og vi har øst, vest og nord. Noen dager hjemme i Tønsberg ble til pendling av gangbrua i Tønsberg og Vrengenbrua med Petter Edderkopp. Gangbrua er ca 3 meter høy og Petter tok det første hoppet, før han hoppet spurte han meg om det ikke var litt mye løst tau. Vi hadde rigget alt ferdig før vi festa det slik at alt skulle gå fort, før politiet rakk å stoppe oss. Det måtte gjøres med 100% effektivitet, så etter kanskje ett minutt sto han der klar for å hoppe. «Neida, det går sikkert bra» sier jeg. Han hopper. Og PLASK i vannet. 4 meter tau var for mye. Etter en liten pause festet vi tauet i en reverso og strammet så mye vi kunne og jeg tok noen hopp på det. Det ble mange tilskuere og noen av dem var en morken motorseiler med en gjeng oslofolk som hadde tatt turen til Slottsfjellfestivalen. Vi gikk bort til dem da vi var ferdige og spurte om vi fikk gå på line mellom mastene på båten. Det ble en line med masse hygge, og en stor utfordring når gutta begynte å vugge på båten. Noen dager etter var Vrengenbrua på planen. Denne er noe høyere, 35 meter og med to felt pluss gangfelt. Dette ga en vanvittig stor pendel! Backflip på meg og stup på Edderkoppen.
Etter det tok jeg en tur til Hurum der vi klatra og rensa noen nye ruter i Hyggen, utenfor Drammen. Jeg fikk mine to første; «Klasse 1, komfort» (5)og «Underking»(5-), og Pappas «Min Stihl» (6+) ble gått for første gang.
Neste stopp var Vinjerock, en fantastisk festival med mye bra mennesker. Fløy en runde med paramotoren og filma festivalområdet, paramotoren har blitt flittig brukt i sommer, både på veko, på Fonna og en tur ned fra hytta i Rondane. Smedene var neste stopp, Katrine, Jeanette og Pappa var der og det ble godvær. Da var det bare å pakke bilen og kjøre til Romsdalen for å klatre Romsdalshorn.

Det ble en knalltur, med overnatting i telt to netter under hornet. Ganske enkel klatring, men en helt vanvittig utsikt hele veien!
Markus og Maj m øtte opp i Rondane da vi kom tilbake og vi fikk noen hyggelige dager med litt buldring ved «Pudderdalen» og klatring ved Vågå. Der fikk også hele familien testa pendling på en liten hengebru. Katrine ble hekta og fikke mange hopp! Videre dro jeg og Katrine til Lofoten. Her var det surf, Folkefest mot oljeboring i Lofoten og en ny pendel. Vi koste oss masse med blant annet to besøk på Svolværgeita som jeg kommer til å skrive litt mer om snart.

Bilder fra sommeren ligger på bildesiden

 

 

Beste Skuespiller

Inge 21. august 2010
Shqip, den internasjonale filmfestivalen i Kosovo gikk av stabelen 15-20 juli og Antikvariaten kom med! Nils Utsi, som spilte hovedrollen i filmen, fikk prisen for beste skuespiller! Jeg hadde desverre ikke muligheten til å reise ned til festivalen, men blir utrolig stolt over prisen.

Håkons eventyr

Håkon 21. august 2010
Her kommer en liten oppdatering på longboardkjøringen min hittil i sommer. Det har så langt vært en helt fantastisk sommer på brettet. Sammen med teamet mitt (The Ace Crew) har jeg hatt utrolig mye morro med både kjøring og reising rundt i Norge og Europa. Jeg har spesielt oppdaget gleden ved teknisk kjøring denne sesongen. Stående slides, pre drifting og switch kjøring har virkelig gitt meg mange brede smil denne sommeren! I konkuranser har det også gått bra. Her i Norge har jeg innkassert 3 pallplaseringer iår. 3. Plass på Volda som jeg har skrevet om, 3. plass på Kongen på haugen + en fersk 2. plass på Rockstar Downhill under «x-weekend» i Drammen. I Europa har det også gått bra, jeg kommer tilbake med et sammendrag om det etter at jeg har kommet hjem fra Tsjekkia.


Ekstremsportveko 2010

Inge 7. juli 2010
Veko er over og Weggebrødrene har gjort masse morro! Dette blir kun en kjapp oppdatering før jeg får samla litt bilder og film, men vi kan nevne ting som brusurf, slakkline over vann, downhill longboard, skate, SUP, og verdens første høyline over fallskjermhoppere!
Det ligger allerede noen klipp hos friflyt og NRK. Nrk har masse klipp fra de forskjellige dagene, og jeg har ikke helt oversikten over hvilke vi er med i og ikke.

Filmfestivaler

Inge 21. juni 2010
Liten oppdatering på Antikvariatens filmfestivaler, kanskje du er i nærheten under en av dem?
Crashfest Hellas
Sommeren er her, jeg og Markus beveger oss mot Voss og veko, mens Håkon reiser Europa rundt med Downhillkonkuranser. Sees!

Adrenalinhelg i Telemark

Markus 29. mai 2010
Håkon og Severin snakket i vinter om at de var gira på strikkhopp i Rjukan. I Bø har vi siklet etter høyline på Gygrestolen en stund. For å sette prikken over i’en kjørte vi igang en bropendel fredagen. Sammen med longboarding ble dette en helg vi ikke kommer til å glemme. GoPro har vært aktivt, og 8 minutter med dokumentasjon ligger nå klart for deres øyne. Sommer’n er igang!

 

UKM 2010

Håkon 16. mai 2010
Jeg og Severin deltok i år for fjerde året på rad i Ungdomens Kulturmønstring, UKM. Jeg fikk tilbudet om å være dommer og syntes det hørtes spennende ut så jeg takket ja. Dermed trodde jeg at jeg bare kunne glemme å være deltager i tilegg. Det som så skjedde var at Hurum og Røyken ble splittet i to. Jeg endte opp som dommer i Røyken og deltager i Hurum. Konge ass! Jeg og Severin kom oss helskinnet vidre til Fylkesmønstringen. I fylkesmønstringen var det knakende morro. Vi gjorde vårt beste og jammen ble vi ikke plukket ut til landsmønstringen i år også! Jeg og Severin snakket om det. At vi begge egentlig har annet fore på datoen til Landsmønstringen så vi kom frem til at vi sier nei takk, og lar noen andre slippe til. Hva gjør det vel om vi går glipp av noe om noen andre får oppleve det istedenfor oss? Sees i Ukm neste år!

Vinn Weggebrosluer fra Slakkline.no «Del 1»

Inge 4. mai 2010
Slakkline.no har laget noen superfete luer for weggebros og vi vil dele dem med dere! Derfor lager vi en todelt konkurranse; del en kommer her: Finn på den kuleste konkurransen for weggebros.com. Det beste forslaget blir premiert med weggebroslue og brukt til del to av konkurransen. Forslagene skrives inn i gjesteboka eller send mail til inge@weggebros.com før 31. mai.
Husk å skrive navn og eventuelt epost (med (ætt) istedetfor @, så slipper du evt. spamforsøk)

3. Plass på «Xboard Volda»

Håkon 27. april 2010
Da har jeg akkurat kommet hjem fra Xboard Volda! Der har jeg deltatt i
den faktisk første Downhill norges cup konkuransen i historien.
Konkuransen var under regi av X2 festivalen. En slags ekstremsportveko
bare mindre og med litt mer fokus på frikjøring. Konkuransebakken var
med lav fart, men til gjengjeld teknisk. Flere hårnåler og typisk
«vestlands asfalt» gjorde det morro med mye pre-drifting og drifting.
På timetrialsene(tidtakning, kvalifisering) gikk det bra, jeg endte på
en 3. plass, 4 hundredeler bak Oliver Nielsen og 62 hundredeler bak
Alex Hørthe. Selve konkuransen ble temmelig heftig. Mye «kniving» i
hårnålene. Underveis i heatene begynnte det plutselig å regne. Det ble
noen heats i regn, men så utsatte man konkuransen til det ble tørt.
Jeg kjørte det jeg hadde og kom meg til finalen der jeg fikk meg en
god 3. plass. Villt morro altså, Livet er herlig! Og dette er bare
starten på sesongen!
Les mer om festivalen på Friflyt.
(Legg spesielt merke til Håkon når han kjører med den karakteristiske Weggebros-stilen, med en hånd på brettet og ett bein strakt ut)

Utebuldringa er i gang!

Inge 23. april 2010
Temperaturen stiger i Lofoten og vi er i gang med å leke sommerleker ute! Jeg og Øystein tok en tur til buldrefeltet under Presten ved Henningsvær og koste oss med god friksjon i kveldsola. Litt bløtt noen steder, men ellers bærre godt!

Påske i Lofoten

Inge 23. april 2010
Markus og Maj var på besøk i påsken og det ble en knallferie! Geitgaljen og Svolværgeita ble besteget, saltvannet ble smakt på og brettene fikk rulle.
Geitgaljen har en renne som har fristet meg i tre år nå, og endelig passet det med folk, utstyr og forhold. I sol og svak vind gikk jeg og Markus opp, tok vel en 4 timer opp. Ved starten av renna fikk vi gravd snøprofil og sjekket snøen en siste gang, var ikke så veldig bekymra ettersom 20 italienere hadde kjørt ned før oss, men det er mye å lære og man kan aldri være for sikker. På toppen ble det litt lek før vi kjørte ned den herligste renna noensinne! Ville jubelrop og heftig kjøring hele veien!

Det ble også litt surfing, overnatting på Unstad i «Kassa» og «Nic», våre to planteoljebiler. Fine bølger, men ikke de aller største… Senere dro vi tilbake til surfen og fikk noen litt heftigere bølger.
Markus ble også med på min vårfilminnspilling på Svolværgeita. 3 skuespillere og et crew på 8 mann hang ved Geita i 3 dager. Noen klatret, mens andre filmet. Håper på en knallfilm når redigeringen begynner! Bildene ser i hvert fall veldig fine ut!
Bilder fra Lofoten denne påsken ligger på bildesiden.

 

 

 

«Snøline» på Klokkarstua

Håkon 17. april 2010
En liten drøm er gått i oppfyllelse. Jeg har lenge hatt lyst til å gå
på line mellom platåene på rampen hjemme på Klokkarstua. På sommeren
er linespotten alt for høy, og landingen hard. Desverre er det også
for lavt for å gå høyline med sikring der. Men så spratt idéen opp.
Hva med Snøline? Vi har jo hatt masse snø. Jeg slo på tråden og vips
var Severin med med Finn som fotograf. Om det funket? å jo da, snøline
er den nye greia! Det var litt skummelt i begynnelsen, men etterhvert
som vi falt og fikk erfare at snøen var vår venn gikk det fint. Mye
eksprimentering med forskjellige måter å leke på resulterte i mye
gode bilder. 
Foto creds til Finn Dale Iversen.

Antikvariatens første filmfestival!

Inge 22. mars 2010
Antikvariaten er valgt ut til å delta på den samiske filmfestivalen i Kautokeino den 29.-31. mars.

Les mer om festivalen her. Kjempegøy å få med film på festival, og jeg håper på flere muligheter fremover!

Toppturer i Lofoten

Inge 22. mars 2010
På tide med litt nyheter her! Alle Weggegutta hr mye skole og aktiviteter for tiden, så det er litt slapt her inne, men det er det ikke ute i den virkelige verden! I februar kom snøen ordentlig til Lofoten, og jeg fikk noen fantastiske toppturer! Nesten vindstille, bunnløs pudder og solsteik som (nesten) varmet! Første tur gikk på klassikeren Småtindan over Kabelvåg med Jørn. Vi startet halvtidlig og var nr 2 på fjellet. Det var tungt å gå i den dype snøen, men vi visste at belønningen ventet. På toppen nøt vi utsikten og spente brettene på beina. En utrolig nedkjøring fulgte først ned toppartiet, så nedover høyresiden og til slutt ned mot skytebanen for de som er kjente.
Noen dager senere dro jeg og Mikkel på tur til Torskmannen, det hadde kommet enda mer snø og dansken ble godt dekket av dette deilige materialet. Vi fikk fjellet for oss selv, selv om forholdene sannsynligvis ikke kan bli bedre (bare for å skryte litt). På menyen sto en ny turklassiker; ris, egg og bacon i en juicekartong, anbefales til alle! Siste delen går på en vass egg, med bratt fjell begge sider, stup på ene og snø på andre. Jeg valgte å prøve å bestige toppen, noen ganger så det ut som det ville bli for vanskelig og farlig, men hver gang jeg så et slikt punkt gikk det akkurat. På toppen hadde jeg utsikt over store deler av Lofoten, og så flere nedkjøringsmuligeter. Fremsiden var allerede valgt, først et bratt parti, så ned til Mikkel i den første dalen, så ned høyresiden av fossen og til slutt fulgte vi elva ned til bilen. Hele veien var det pudder, pudder og atter pudder. Fantastisk opplevelse!

Hva skal man med sort gull når man har hvitt?


Høylinefilm fra Telemark

Markus 7. februar 2010
Da har Bang productions (Isak Bang) og Weggebros (her Markus Wegge) i sammarbeid med slakkline.no den glede å presentere for dere «Tromfoss’ Gjettegryte», en høylinefilm fra Bø i Telemark. Filmen er akkurat redigert ferdig. Hendelsen skjedde i oktober, langt inne i telemarks tette skoger. Lina og sikkerhetstauet ble satt opp med hjelp av kiler og trær, en litt pirrende tanke. En fantastisk givende opplevelse, og noen fine bilder på film!

 

Filmklipp -Telemark og PG

Markus 29. januar 2010
Det nye året er absolutt igang, og her i Bø gås det mye på ski. Akkurat kommet hjem fra en 5 dagers tur i vinterskogen, hvor vi fortsetter å lære om tradisjonelt friluftsliv. Det er fantastisk fint!
Vi får også kjørt noe på ski. Lifjell, vårt lokale fjellområde har en populær topp kalt Glexe, som fikk besøk av Isak, meg og gopro (kamera) her forleden. Trykker du på bilde nedenfor får du se et kort klipp herfra.
Den neste lille delen av filmen som popper opp på din skjerm om du trykker på bilde («filmen» er i alt ca 1 min) er fra Isaks flytur i Kongsberg skisenter. Håkon, Isak og jeg har hatt to lørdager der i det nye året, og fått fin kjøring sammen, både i park og pudder. Mer film fra dette kommer etter hvert.

NinjaKaldt!

Inge 14. januar 2010
Godt nytt år godtfolk! Nok en juleferie er over, og det medfører som vanlig en stemningsfilm fra Rondane og Smedene.

Vi hadde noen flotte dager, Mysusæter skianlegg gikk, det var pudder i pudderdalen og big jump ved hytta. Markus skar (endelig) bort mandlene sine, så han ble hjemme hos mor. Nyttårsaften ble feiret med bomber, alternative raketter, hopping og jumpline.
Fra skianlegget fikk jeg også fløyet noen turer, og filmet fra pg, desverre glemte jeg stativet, så det ble håndholdt… Se filmen påfilmsiden.
Ser frem til et nytt weggebrosår, satser på masse eventyr og bra sprell!

Andre topptur!

Markus 15. desember 2009
Helgen som var (dagene før 3-dagers hjemmeeksamen for oss her i Bø) bød oss på Gaustadtoppen. Weggefar tok med en annen Lars og den yngste Weggebroder og møtte oss i Rjukan. Isak og jeg joina gutta og spente på oss trugene for første gang i vinter. 4 timers gange (vi gikk opp den renna vi ville kjøre ned, fremfor å gå den vanlige, letteste veien opp) med tidenes beste humør hele veien. Rundt 40 graders helning mot toppen, ga oss nok av fart. Solen var tilstede tidlig, men forsvant desverre mer og mer utover dagen, og det ble noe flatt lys da vi skulle nedover. Likevell jublet vi oss nedover, i fantastisk snø, fra den 1883 meter høye toppen. Gopro var med, og hele veien ned ble filmet fra hjelmen. Planen var å legge ut råmaterialet, men det ble litt i lengste laget (15 min), så jeg grovklipte den i mitt favorittprogram windows movie maker. Igjen blir det litt som å kjøre selv når du ser denne. Håper dere liker! -klikk på bilde for å se filmen. Bilder ligger på bildesiden.

 

Første topptur!

Inge 30. november 2009
Første topptur i Lofoten er overstått! 30cm pudder uten såle, og helt fantastisk lys. Jeg og Jørn fra skolen tok en tur til Rørvikskaret, gikk opp på nordsiden og vlagte en fin renne der det hadde lagt seg mest snø. Jørn fikk kjøre et brett jeg fant på dynga her om dagen, «Black Snow» med heftig old school form og farger.
Sola gikk ned og månen lyste bak fjellene, og vi rakk akkurat å kjøre ned og gå til bilen før det ble mørkt.
Se bildeserie her.

Høstfilmer 09

Inge 30. november 2009
Den siste måneden og litt mer har vi hatt innspillingsperiode på skolen, totalt 12 filmer har blitt spilt inn. Jeg var så heldig å få fotografere 3 av dem, lys og lysassisten på 2, i tillegg til å regissere min egen film «Antikvariaten». Det har vært utrolig hektisk, men veldig gøy og lærerikt. Med 12-14 personer i hvert crew pluss skuespillere, både amatører og profesjonelle, fikk vi jobbet seriøst og profesjonellt. Vi brukte REDkamera og filmet filmene i 3K, noe som gir god kinokvalitet på bildene. I hovedrollene på «Antikvariaten» spiller Nils Utsi, og jeg har fått Erlend Elvesveen til å komponere musikken. Filmene får premiere den 15. januar her i Lofoten.
Siste filmen ble spilt inn på Eggum, der vi fikk fantastisk nordlys hver natt!
Se noen bilder på bildesiden.

Lofotrampen er oppdatert

Inge 30. november 2009

Se her.

Ipath og longboardsesongen 09

Håkon 22. november 2009
Fra tidlig på våren og utover har stadig mer av tiden min gått til longboard. På vårparten dro jeg til Oslo nesten hver helg for å delta på «bjerkegrill». På bjerkegrill møtte jeg likesinnede, grillet og kjørte longboard. Så ble det veko og masse kjøring der. Så har det egentlig bare ballet seg på med med England osv. Min gode venn og «sjofør» (hehe) Cedric Cornell har kontakter og sørget for at jeg kom i kontakt med Pieter som representerer skateboard sko merket Ipath i Norge. Ipath er et skateboardmerke som fokuserer på å lage sko på en mest mulig miljøvennlig måte. De tester ut alternative måter å sette sammen sko på som for eksempel med hamp. Akkurat slikt er det jo vi i weggebros setter pris på! Jeg har nå fått en slik ordning at jeg får det jeg trenger av sko fra Ipath. Skoene slites med helsa under longboardsesongen, men får hvile nå i vinter halvåret. Jeg er stolt over å kunne hilse Ipath velkommen som en av weggebros nye allierte! 

 

Elvepadling, ny moro for Weggebro nr 2

Markus 19. november 2009
Det er fullt kjør, med noe som skjer nesten hele tiden her i Bø, mitt nye hjem. Isak og jeg har latt oss fascinere av vannet i bevegelse, og med mulighet for å bli med i padlegruppa i Bø, få låne alt det utstyr vi trenger og få henge ut med en hærlig gjeng padlere, for kun 100 kroner i året, så var det ikke mye motstand i oss. Dette har resultert i store mengder endorfiner (hormonet som gjør deg glad), og jeg må innrømme at det har blitt en ny aktivitet på lista. Det kan jo ses på som kjipt, å få så mange hobbyer, at man ikke får tid til alle, og jeg har til tider hatt det litt kjipt med dette, men etter hvert funnet ut at det er verdt det, å ofre litt tid av annen lek, for den svært gode følelsen man ofte får når du blir gira på noe nytt. Så får man heller vurdere i etterkant hvilke sprell man synes er de mest givende.
Det er en virkelig fin gjeng som lærer oss denne padlingen, og for et par uker siden var vi på helgetur, med padling og bålchill på «to do-list». Jeg fetset go’pro kamera på hjelmen, og før julebordet sist helg fikk Isak redigert ferdig en 3 minutters. Håper dere liker! Det blir nesten som om man padler selv, når du ser denne! Roc’n roll!

 

5D mark II

Inge 15. november 2009
Etter høylina over Svolvær ble suget etter et godt kamera for stort, PD-150 videokameraet og 450D speilrefleksen ble solgt og Canons 5D Mark II ble kjøpt. Med dette kameraet kan jeg filme i HD og få dybden en fullformatsbrikke gir.
Selv om jeg er midt i filmproduksjoner her i Lofoten nå fikk jeg sneket meg opp på Tjeldbergtinden og flydd en tur for noen dager siden. Med kamerariggen som jeg har laget for paraglider fikk jeg testa litt filming fra lufta. Har klipt sammen noen av bildene fra lufta med noe musikk og lagt ut på filmsiden.Tror at dette kan bli veldig bra etterhvert som jeg får øvd meg mer og satster på fantastisk luftfilming i fremtiden!

Fox Distributions

Inge 15. oktober 2009

Vi vil gjerne ønske Fox distributions velkommen som en alliert med weggebros.
Fox distributions er en nystartet importør av Xcel våtdrakter, Bic og Oxbow surfboards, Oceanearth, Wavefinder, Icon. Seamus Fox er en surfer fra Australia som har kommet opp til nord for å gi oss det beste av utstyr, -noe vi faktisk ikke hadde før han kom! Blant annet er Xcel våtdraktene det eneste som gjelder når man skal surfe her opp i nord. Gå inn på foxdistributions.no og se hva de kan tilby av surfebrett, våtdrakter, klær og utstyr! Og her kan du se forhandlerne.

 

HIGHLINE: SVOLVÆRGEITA

Inge 6. oktober 2009
Yess! Denne spoten oppdaget jeg og Markus i sommer, og jeg har sett på den flere ganger etter det. Den måtte tas!
Fikk med meg Jørn Ranum som fotograf i går og gikk opp til Djevelporten som den heter. Spoten ligger like over Svolvær, ved siden av Svolværgeita. Det var første gang jeg prøvde å sette opp høyline med kiler, men med et ekstra sikkerhetstau følte jeg meg veldig trygg. Måtte rappelere ned til det ene festet, det andre var en slags minigeit, et tårn som man kunne sette slynger rundt. Med 20 meter og Svolvær under meg var det en sterk opplevelse. Gikk ca 12 ganger over lina og ble sliten både fysisk og psykisk! En høyline er vanskelig å sette opp og det krever mye erfaring innen liner, sikkerhet og klatring, samt masse utstyr! Strammingen er ekstra vanskelig, men nå som vi har fått gode liner fra slakkline.no er jobben en del enklere! Takk for det!
Se filmen her.

 

 

Klatresommer i Lofoten

Markus 5. oktober 2009
Med GoPro kamera med på de fleste klatreturene vi hadde i Lofoten i sommer, ble det en del materialet. Mye film, som jeg satser på å klippe til noe etter hvert, men i første omgang kommer litt bilder. Hele Hurumfamilien koste seg i det idylliske nord, og «Bare blåbær» var en av de rutene hele gjengen gikk sammen. Ellers finner du bilder fra Stetind, Svolværgeita, Presten, Gandalfveggen og en liten Unstadsurf. En fantastisk klatresommer og et svært godt minne!

Sommeren 09 i bilder

Markus 5. oktober 2009
Det har skjedd mye den siste tiden, men endelig er jeg tilbake på nett og fått lagt ut noen bilder fra i sommer. Bildeserien inneholder bilder fra bowlskating i Drammen, snowboarding på Folgefonna og «less stress week», et prosjekt vi hadde i sommer, en uke i skogen, med mye chill og hygge. I løpet av den uka klippet jeg altså av de aller fleste av mine 4 år gamle dreads. Supergodt å kjenne kort hår igjen!

 

Lofoten Masters

Inge 1. oktober 2009
Forventningene var like høye som bølgemeldingene i forkant av Lofoten Masters, og surfere fra nær og fjern dukket opp for å prøve seg mot havets krefter. Les mer, se film og bilder fra weggebros på friflyt.no.

 

Høststorm og surf

Inge 15. september 2009
Jeg er endelig tilbake i Lofoten, og storkoser meg på Nordland kunst- og filmfagskole, der jeg går andre året film. Høsten er kommet opp hit, og stormene har såvidt begynt å vise seg. Forrige onsdag hadde vi en kortvarig storm her som tok med seg noen trær og børstet litt rundt, og som ga godt over 2-3meter høye bølger på Rørvika utenfor Henningsvær. De var ville og ga oss mye bank, men det var gøy med surf på Rørvika. Jørn og Aurora fra skolen var med og tok noen bilder som også ko mpå trykk i Lofotposten.
Men det var etterdønningene som ga den beste surfen. Lørdagen var vi ute igjen på Unstad, og fikk perfekte, hodehøye bølger som tubet raskt og nesten stort nok. Dette er starten på en god surfesessong, det blir helt klart mer av dette!

Sommeren 09

Inge 29. august 2009
Som dere kanskje har lest har vi hatt en dramatisk sommer, samtidig har det vært utrolig mye bra! Før vi dro nordover hadde weggebros noen skatedager i Hurum, vert og downhill. Resultatet ble «Gregers Werget» og noen bilder.
Siste delen ble tilbragt i Nord-norge med hele Weggefamilien. Vi klatret MYE. Først på lista var Stetind (1392m.), vi var to taulag, jeg og far og Markus og Håkon. Vi kom opp på toppen ved midnattstid etter en hel dag i veggen. Fantastisk utsikt med midnattsol og bratt fjelle i alle retninger. En god start på turen. Etter Stetind dro vi videre til Lofoten, her klatret vi i drømmevær i nesten 2 uker. Nesten hver dag. «Bare blåbær», «Presten», «Gandalfveggen» og «Svolværgeita» var noen av stedene vi klatret. Det ble også en liten tur til Unstad med litt surf og Helle for litt brusurf, noe som falt i smak hos både Katrine og Håkon. Jeg har lagt ut noen bilder, men både pappa og Markus har mer på lager. Kos dere med disse så lenge!

Speed days! OPPDATERT!

Håkon 26. august 2009
Jeg og Audun har fått en god dose kjøring sammen tidligere i sommer. Og som alle vet, «Mye vil ha mer!». Vi siktet oss derfor inn på Eastbourne i England hvor konkuransen «Speed days» skulle holdes den 21.-23. august. Det var vår første world cup konkuranse så vi var rimelig spente begge to. Reisen dit gikk knirkefritt og på kvelden den 24. kunne vi fyre opp teltet på toppen av klippene utenfor Eastbourne by! Selve konkuransen gikk over tre dager. De to første dagene var det kvalifisering, den siste dagen var det race! Den første kvalifiseringsdagen var det heftig motvind så det ble ikke noen store hastigheter på noen av oss. Jeg kvalifiserte ikke, men Audun og flere av de andre nordboerne vi hang med gjorde. Den andre kvalifiseringsdagen var det nesten helt vindstille. jeg kjørte på tiden 1.35 og Audun på 1.36. Begge kvalifiserte med flere sekunders margin. Så var det Race day! Vi var meldt på i både junior(opp til 18) og senior klassen, så det skulle bli masse kjøring på oss selv om vi gikk ut tidlig. Junior klassen var først. I første heat var det tre hvor to gikk videre. både jeg og Audun gikk videre med grei margin. I neste heat var det fire hvor to gikk videre. Jeg og Audun var så uheldige å møte hverandre allerede her, men vi håpet jo på at det var vi to som kom til å gå videre. Så heldige var vi ikke, vi var nemelig i heat med super-svensken Martin. Jeg kom ut fra start rampen en meter eller så bak svensken som lå først og Audun lå vel like i hælene på meg igjenn. Slik lå vi hele løypen igjennom, dermed kom jeg til finalen sammen med Martin. Audun gikk videre for å sloss om femte plassen. I finalen kom Martin ut først og jeg like i rumpa på han. Vi lå sånn circa side om side helt ned til svingene, der dro jeg innersvingen og kom først. Så lå jeg først til vi var ute av svingene. Jeg visste at Martin egentlig var litt kjappere en meg så jeg lå vel egentlig bare å ventet på at han skulle komme opp på siden av meg. Og det gjorde han. Vi lå side om side og batlet litt før jeg la meg inn bak han. slik fullførte vi. Den andre svensken og engelskmannen i finalen lå vel et par meter bak oss hele veien ned. Audun måtte sloss hardt om femteplassen og landet på en sjuendeplass. I seniorklassen hadde nivået steget drastisk etter kvalifiseringen, og både jeg og Audun røk ut i første runde. Jeg var så uheldig å miste pucken på høyre hansken på start, så da jeg satte ned hånden i første sving fikk jeg meg et tryn uten like! Fyren bak meg traff meg i ryggen og jeg endte opp litt fortumlet et godt stykke lenger ned i bakken. Jeg hadde jo helhjelm og skinndress(påbudt), men det er nå alikevel litt snodig at jeg kom meg unna uten så mye som et skrubbsår… Alt i alt er vi SUPERfornøyde med turen! Vi har fått en hel masse med kjøring og oppå det har vi fått med oss en 2. og en 7. plass! Det blir nok mer konkuranser på oss neste år! Det skal nevnes at en av de andre nordmennene klatret så høyt som til en 11. plass i senior klassen! Bilder ligger på bildesiden! Artikkel i Friflyt.

Slakkline

Inge 30. juli 2009
Vi har gjort diverse linestunts i det siste, og tenkte at et samarbeid med slakkline.no hadde vært hyggelig. Etter noen mails med Christian Schou fra Slakkline var dealen i boks. Slakkline.no er ledende på slakkliner i Norge (og Skandinavia) og de lager de beste linene med de beste systemene og løsningene, vi er stolte av å representere kvaliteten derfra.
Fra nå av kjører vi 100% hygge med slakkliner, høyliner og diverse eksperimentering. Dere kommer til å se flere filmer og kule liner i fremtiden, klarer dere ikke vente så kan man ta turen innom www.slakkline.no for mer info.

Nok en venn er borte

Inge 24. juli 2009
Natt til torsdag 16. juli falt Richard Skjølberg ned fra Gandalfveggen i Lofoten. Han forsøkte seg på å klatre opp uten tau, såkalt «frisoloering» og falt kun 10 meter fra toppen på den ca. 100 meter høye veggen. Les mer om ulykken her.Jeg har kun møtt han en gang i Gol, der han klatret en del med Markus og Isak. Richard var en utrolig glad gutt med enorm interesse for klatring. Klatring var livet hans, og han hadde gode tanker om hvordan man bør leve det. Vi takker han for gode opplevelser og den tiden vi fikk med han.
Det er mye som har skjedd denne sommeren, og det er veldig mange tanker som kommer inn i hodet om sikkerhet, livet og tingene vi driver med. Vi merker at vi er i et miljø der mange lever farlig, og ulykker skjer rundt oss.
Vi kjenner også at sikkerheten rundt det vi driver med også får mer tid, og vi vil fortsette å alltid ha en backup på det vi gjør. Alltid et ekstra tau, to fester, dobbelsjekke knuter, tenke sikkerhet.

Nord-Norge

Inge 24. juli 2009
Nok en gang er vi i nord, vi har nettopp pakka ut i Lofoten, og på veien var vi innom Stetind.

Fjellet var en enorm opplevelse, 14 taulengder og fantastisk klatring. Håper vi får mer av dette i løpet av ferien her oppe. Vi kommer til å være her i ca to uker, det er hele familien på tur og vi gleder oss til det Lofoten har å tilby!

Gregers Werget

Inge 24. juli 2009
For to uker siden hadde jeg, Håkon og Markus noen ville downhillsessions ned verketbakkene og Sande/Holmestrand. Håkon kjører som aldri før og vi fikk teste skinndressen hans, det gikk fort! Tror vi er oppe i over 70km/t, og bakken har noen fine svinger. Dag to var vi en tur til Sande med en liten gjeng. Kjørte en bakke der før vi dro på oppdagelseferd til Gregershølet. Der var det smale og bratte bakker! Vi organiserte veisperringer for å unngå skumle kollisjoner og hadde en fantastisk ettermiddag der.
Resultatet ble en mengde klipp fra Markus’ nyinnkjøpte goprokamera som vi redigerte sammen til en film vi kalte «Gregers Werget».

Vekosprell

Inge 1. juli 2009
Ekstremsportveko i år var en flott opplevelse. Jeg og Isak fikk vår egen del i «Dagens video», som ble kalt » Vekosprell». Totalt fikk vi gjort 4 vekosprell; Paragliding med sjonglering, pendling over Bordalsgjelet, brusurf og høyline over «Moneydrop».
Isak sto for sjongleringa, mens jeg filma fra paraglider ved siden av. Ble noen fantastiske bilder og et morsomt sprell, fikk mange gode tilbakemeldinger på denne videoen og standarden for veko var satt. Neste sprell ble pendling av Bordalsgjelet, sør for Voss. Jeg har pendla her noen ganger før og begynner å bli litt mer vant til dette smalet gjelet med fjellvegger tett på hver side. Vi fikk utvikla pendinga litt med backflips, 360 og mye løst tau. Brusurfinga ble også utvikla litt, vi satte opp 60 meter tau over elva og festa et nytt tau i en trinse fra dette. Mye styr med rigging, brukte sikkert 2 timer på å få tauet over elva og binde det opp. Fikk endelig kommet oss i vannet og Markus rippa hardt. Pga. elastikken i tauet måtte man bremse godt ned i elva før man reiste seg, for å så få et rykk fremover av tauet. ble mye fart, noen hopp og et ødelagt brett. Siste sprell ble en magisk høyline over en foss de kaller «Moneydrop». Med regnbue i fossen, en god gjeng fokuserte gutter og en godt sikra line hadde vi en super dag her. Var masse lyd fra fossen og den spruta opp på oss slik at vi ble våte hver gang vi gikk over. Filmene finnes på filmsiden, og flere på Ekstremsportveko 2009 DVDen.
Alt i alt var Veko en fantastisk uke, vi møtte mange likesinnede personer, fikk fløyet en del paraglider, tatt en øl med gamle kjente, sett mye bra sporter og oppfinsomhet innen de forksjellige grenene og jobba hardt med dagens video. Vi avslutta veko med et siste pendelhopp over bordalsgjelet, inviterte alle som ville og sendte dem ut en etter en. OPPDATERT: Se bildeserie her.

Og her er noen linker til det NRK viste av Weggebros:
Link 1
Link 2
Link 3
Link 4
Flere kommer når vi finner dem….

Stian Håpnes, en helt er død

Markus 27. juni 2009
17. juni døde vår gode venn Stian Hustad Håpnes sammen med sin bror Mats Hustad Håpnes i en klatreulykke i Tromsø. Stian har vært et stort forbilde for oss, og savnet er stort. Han var så reflektert og avslappet, og samtidig så energisk. Han var et supertalent i så mangt, og han har hatt store gleder gjennom forskjellige aktiviteter. Mange av disse har vi vært så heldige å fått dele med han. Vi har gått fjellturer, kjørt snowboard og gått toppturer, kjørt skateboard, longboard, gått slakkline, bropendlet, fotografert og sist men ikke minst surfet. UnstadbussEventyret er noe av det sterketse vi har opplevd sammen, og noe av det som sitter lengst inne i hjertet mitt. All tiden til filosofering i og over naturen ga et litt anderledes syn på livet. Stian fortsatte i denne filosofien også etter busseventyret, og levde virkelig hver dag som om det skulle være hans siste. Han var så tilstede i livet og levde som en eventyrer til siste stund.
Stian hadde sin egen, spesielle humor, som han tok oss med på. Stian var sprø, uhøytidelig, klok og veldig gavmild. Han delte av alt han hadde, og ga av seg selv. Han lot ikke småting stoppe eventyrene, og han hadde en spesiell evne til å realisere både store og små drømmer. Stian krevde ikke mye, men levde heller i enkelhet. Han var enormt glad i naturen, og verdsatte den på en måte som de fleste andre av oss beundrer.
Det at Stian lærte så fort, gjorde at han etter litt over et halvt år med bølgesurfing kunne være med å ha surfekurs for folkehøyskolen i Lofoten. Han lærte mye nytt på skateboard den siste tiden, noe som fikk frem det helt spesielle smilet hos han.
Jeg har tenkt på det i det siste, at Weggebros ikke bare er oss tre blodsbrødre, men også andre venner, som vi blir så sterkt knyttet til, at det blir som brødre. Stian var absolutt en av disse. Fos oss er denne tragiske hendelsen spesiell på flere måter, i og med at familien var i samme brødresituasjon som oss, akkurat like gamle som vi er nå.
I begravelsen i går satt både Inge og jeg og tenkte på hvor like vi var.
Vi tror at Stian er på et svært fint sted nå, og selv om han ikke er med oss fysisk, er det godt å tenke at han er med oss likevell. For oss er nå Stian blitt Havet, Fjellene og Himmelen. Vi kommer til å ta han med ut på tur, og ha han i vårt indre. Hans spirit vil aldri dø ut.

Vårens LofotEventyr

Markus 17. juni 2009
Etter avslutningene på Inges folkehøgskole og Rødde for min del, fikk Weggebros en fantastisk start på den lange, frie sommerferien. Etter å ha planlagt turen lang tid i forveien kjørte Inge og jeg nordover til Lofoten for å prøve å få noen av vårens siste lavtrykk/bølger. I en avis på vei oppover så vi at lavtrykket var på vei, etter flere uker med stille hav.
Inge og jeg var så klare for lek som vi kunne bli. Det første vi gjorde da fergen fra Skutvik ankom Svolvær var å jogge opp på Kjellbergtind, en liten topp mellom Svolvær og Kabelvåg, for at Inge så skulle fly ned (filmklipp kommer etter hvert). Eventyret fortsatte med mye surf på Unstad de første dagene, et hærlig gjennsyn med bussen, og merkelig mange kjente kom til, og vi hadde «feel good» energi i den vakre bukta. Inge hadde en fantastisk flytur over bukta, med løft helt opp i skyene, men vi andre satt i havet og kikket på (film og bilder kommer nok fra dette og). Vi satt opp et slakkline»stativ» på stranda der også. 1,5 meter ned gravde vi 2 stolper, og det så ut til og holde. Moro å gå line over sand! Videre campa vi en stund ute på Flakstad og surfet mange fine bølger! Stian Håpnes joina oss og knipset noen finfine bilder fra vannet som vi har fått lov å vise dere. En ganske stor dag på høyresiden fikk jeg også med meg, med Stian og Inge på land som fotografer. Helt rått å surfe den bølgen, blir mer og mer glad i den for hver gang. Longboarding foregikk underveis under hele eventyret. Da vi skulle kjøre sørover etter nesten 2 uker fikk vi orden på planteoljesystemet på bilen, så hele veien ned kjørte vi gratis og miljøvennlig. Mer om den fantastiske bilen kommer senere. Et hektisk, men likevell helt chill eventyr med et drøyt smil om  munnen nesten hele veien! Helt bra!
BILDER SER DU HER

Longboardutstilling

Inge 22. mai 2009
Yes! Klokka er seint, og alle brettene jeg hadde begynt på er ferdige! Etter en kjapp søknad til Bergenhus/Årstad kulturkontor fikk prosjektet også støtte til inkjøp av verktøy. Bosch drill, stikksag og pussemaskin er kjøpt inn så nå kan produksjonen fortsette hjemme.
4 brett er sendt til KAOS GALLERI i Bergen, anbefaler alle å ta en tur innom for en titt på brett eller annen kul kunst!
Nedenfor er du brettene jeg har laget, diverse unike former og design. Liker spesielt Loopdesignet og Koffertbrettet, genialt med et håndtak, da slipper man å bli tørr på fingre av griptape og det er lett å bære gjennom byer med mye brostein som f.eks. Bergen.

Markus’ snowboardpart 08/09

Markus 20. mai 2009
Jeg har samlet filmmateriale fra denne sesongens snowboarding, og klippet sammen en Markuspart. Dette er altså årets leveranse, med klipp fra flere av de tidligere nevnte sakene her på weggebros. Bl.a. MegaPark, Oppdal BC challenge, påsken, Vassfjellet og Hårskallen. Håper dere liker den! Klikk på bilde for å se filmen.

Høylineartikkel på FriFlyt.no

Markus 15. mai 2009
Jeg skrev en liten greie om de tre høylinene Johannes og jeg har gått i det siste til friflyt, og nå ligger artikkel og bilder på nett.

Rampskate på Rødde og i Trikkestallen

Markus 13. mai 2009
Jeg har nå laget ferdig den andre rampskatefilmen fra Rødde. Nick Hamel, Thomas Gælok og jeg har hatt mange fine stunder i den lille innerampen her på skolen+at vi fikk en filmsession i trikkestallen i vinter også. Ferdig resultat ser du her.                                          

Longboardfilm fra i Høst

Markus 13. mai 2009
Folkehøgskoleåret er over i Trondheim, og vi har delt film og bilder med hverandre den siste tiden. Alexander Blåsvær lagde en finfin longbaordfilm med Nick Hamel og meg i høst, og denne kan nå nytes her

Longboardproduksjon

Inge 13. mai 2009
i det siste har jeg laget en del longboards på Voss FHS, eleven min, Haakon Gran, har bygget en presse og vi produserer for harde livet.
Før jul laget jeg brett til meg selv, far og Håkon, alle med en funky form og design:

Her om dagen var jeg innom KAOS galleri her i Bergen, og det viste seg at de er interessert i å stille ut noen brett! Derfor skal jeg nå lage ca 4 brett som vil stilles ut og selges der. Vet ikke om det blir komplette brett med trucks og hjul, eller kun brett, men det blir kjempegøy! I tillegg fikk jeg nettopp en bestilling på 2 brett på mail. Så brettproduksjonen er godt i gang! Ønsker du deg også et Weggebrosbrett? Send en mail 🙂
Her er et halvferdig design til et av brettene som skal stilles ut, det er bare å glede seg til å se resten av brettene, de får en unik form!


Høyline og longboardingsessongen er igang -film!

Markus 1. Mai 2009
Den populære slakklineparken utenfor samfunnet i Trondheim fikk smake på høyliner nå i forrige uke. Johannes Weisser og jeg +fler hadde to fine dager med slakkliner 7-8 meter oppe i trær og mye nervøsitet. 1. gangen satt vi sikringen (klatretauet) over oss, for å ikke falle så langt. 2. dagen satt vi tauet under lina. Fikk pushet grensene litt etter hvert, med tricks og sjonglering. Vi filmet litt og Lars Anker-Rasch fikk noen finfine bilder. Andreas Kråkenes og jeg fikk børstet støvet av downhill longboardet mitt og. Årets første tur ble filmet med followcam på sykkel. Se film fra disse aktivitetene her.


Snowboarding fra Oppdal -film!

Markus 1. Mai 2009
Jeg har laget en 10 minutters fra leken snowboarding vi hadde siste dagen av MegaPark i Oppdal. Mye cruising og leking, akkurat sånn snowboarding bør være. Klikk her, eller gå til filmsiden for å se denne.


Snowboard,skatebord og pendling i Påsken

Markus 17. April 2009

Påskens film og bilder er på plass. Jeg og min gode venn Nick (elev på Rødde) har vært på eventyr i kassa. Først en helg i Åre med fin kjøring i pipe og på trerails. På vei til Mysusæter og hytta pendlet vi en bro. En liten bro, men nærhet til bakken lagde likevell spenning. Pushet grensene litt ved å forlenge tauet ytterligere på andre hoppet, og jeg fikk strøket hånda langs vannflaten. Rått! Oppholdet på Smedene (hytta vår) var igjen vellykket med fint shapede hopp til snøbox og rail. Hoppet i pudderdalen ble tidenes beste, og vi fikk større svev enn forventet. Dette resulterte i svært god stemning og store tricks. Håkon med tidenes største backflip, fine 360’r og 540’s. Jeg fikk landet (og stått videre) min første 7’er i Back Country, fs 7 stalefish. Se bilder og film!

Håkon 30. mars 2009
Jeg, Severin og Jørgen har nå kommet hjem fra en vellykket fylkesmønstring i Hønefoss. Vi gikk videre til landsmønstringen! Showet vi gjorde var forholdsvis vellykket med unntak av noen få miss og teknisk svikt hos lyd teknikkerne. Lyden ble kuttet en stund før showet var ferdig fordi en eller annen hadde sagt til teknikkerne at lyden skulle kuttes etter 3 min. Nå ser vi frem til landsmønstring i Trondheim 19-23 juni. Eneste haken er at landsmønstringen crasjer med en forestilling i Arendal+veko.. Det er en luksus prioritering vi står ovenfor så vi får se hvordan vi ordner det. Video ligger her!

The Ultimate Scandinavian Blogging Daredevils er kåret

Inge 25. mars 2009

…og vi vant! «Juryns motivering
Inge and Isak have with stunning performance accomplished their mission in Madrid.
They documented their journey in a creative and inspiring way, always with a smile on the face.»
Det blir dessverre ikke en ny tur, men det er visst et diplom og en premie på vei 🙂

Pallplasseringer på MegaPark
Markus 22. mars 2009

Vi er på Megapark med Rødde om dagen, og her arrangeres det stadig konkurranser. Fredag kjørte jeg railjam; knivet meg til en finaleplass og endte på 2. plass, noe som ga meg min første pengepremie, 1500 NOK. Mer om denne konkurransen finner du på friflyt.noI dag, søndag, var det klart for big air. Konkurransen ble holdt på et big jump med ca 15 meter flate og to forskjellige kickere. Hoppene her på MegaPark i år har generellt en litt kort og krapp bue for oss brettkjørere (skikjørerne takler det bedre), så det var vanskelig å skulle prestere stort, syntes jeg. Kvalliken var preget av alt for mange skikjørere som snek stygt og mye venting. Likevell fikk vi brettkjørere kranglet oss til noen run, og 5 av oss kom til finalen. I siste liten for min del også her. Under finalen var det langt roligere forhold, og vi hadde en fin session i den stekende solen, med scootere som trakk oss opp etter hvert hopp. Etter noen fs og bs 5’ere + en backflip i kvalliken tok jeg i finalen sjansen på en switch backflip. Denne satt og ga meg tilslutt en 3. plass og nye cash i sekken, 500 NOK. Les også mer om dette på friflyt.no
Det er moro det her!

«All over BRETT», BC challenge i Oppdal
Markus 22. mars 2009

Dette var altså tittelen jeg vant i konkurransen BC linja på Rødde arrangerte i Oppdal for 2 uker siden. Det ble bygget et stor og farlig step-up (pga skummelt inrun), en quarter og en shoot-out box. Jeg vant mye fordi jeg kjørte på alle disse elementene, noe kun en annen gjorde. Klarte bl.a. alley oop mctwist i quarteren, bs 1 melon opp step-up’en og back- og frontflip ut shoot-out boxen. Vant et Ride snowboard og er meget stolt!
Markus beste «All over BRETT»
Inge 17. mars 2009
For noen dager siden kjørte Markus konkurranse i Oppdal, les mer om dette på friflyt.no.

Vinterferie på Smedene
Markus 2. mars 2009
Etter eventyret på Stad og Lillehammer kjørte jeg videre til hytta på Mysusæter (smedene) og møtte familien. Vi fikk noen svært fine dager med hopping, cruising og brattere kjøring på snowboard. Jeg blir stadig mer gira på foting, og har redigert en del bilder de siste dagene. Her kommer altså det nyeste. Blir veldig glad for tilbakemeldinger på disse (har lyst å lære mer om det her!). Dro på med noen seriebilder (er dette ut, i og med man ikke ser så mye av det lenger?) og jobber litt med effekter, noen ganger kanskje litt for mye..
Håper dere liker de!

Mer bilder fra Stad
Markus 2. mars 2009
Da ligger også noen av mine bilder fra Stad på bildesiden. Jeg må også få lov å legge til at dette var en fantastisk tur. Godt å få prøvs kassa, og den besto med glans. Begynner nok å isollere og bygge mer nå snart.
Surfetur til Stadlandet
Inge 24. februar 2009

Jeg og Markus tok turen til Stadlandet for å teste surfeforholdene der i forrige uke. Jeg tok buss opp til Stryn, hvor jeg møtte Markus i hans nye Peguot Boxer. Denne bilen skal bli Markus sitt nye»hjem» og vi skulle teste hvordan det blir å bo i den. I bakrommet har han satt en en seng, 120×180 stor, og mer inredning er på vei. På turen hadde vi med skjøteledning og to varmeovner, samt stereoanlegg og en liten lampe. Det eneste vi trengte for å leve som konger var en stikkontakt. Maten ble laget på et lite stormkjøkken, selv om vi manglet kjeler de første dagene…. Kjeleproblemet ble løst av vinkelsliper og et oljefat pluss en hermetikkboks etterhvert.
Vi ankom Hoddevika på lørdagen, og fikk noen timer med morsomme småbølger. På kvelden tok vi en tur innom Lapointcampen og fikk høre at bølgene hadde vært større i Ervika, nabobukta til Hoddevika.
Hoddevika er den mest kjente surfestranda i Norge(?), og er stappfull av mennesker om sommeren. Om vinteren derimot, da bølgene er best, er det roligere der i vest. Vi fikk bølgene nesten for oss selv, slik vi er vant til det i Lofoten. Var spesielt hvor mye området minnet om Lofoten, egentlig. Høye fjell på hver side, dalen som ligger like idyllisk til, ørnen som flyr over oss og hyggelige folk som bor der.
I Ervika ble vi i tre dager, og fikk både små og støre bølger. Ble litt rotete den siste dagen, men vi fikk mye fint alikevel. Vi hadde med hjelmkameraet og et kompaktkamera som vi filmet litt med, hjelmkameraet er vanntett, så vi kunne ta det med ut i surfen.
Etter surf 4 dager på rad rakk vi en siste økt på morgenen før vi måtte dra, jeg skulle på intervju på den norske filmskolen i Lillehammer neste dag, så vi brukte dagen på å kjøre over fjellene.
Bilen til Markus, a.k.a. «Kassa», var flott å bo i, vi storkoste oss med varme, masse god mat, herlig utsikt og muligheten til å flytte rundt på oss hvor vi ville, når vi ville.
Jeg har redigert sammen noe av det vi filmet til en stemningsfilm, og jeg har lagt ut noen bilder, Markus har noen fler så de kommer fortløpende. Filmen kan også lastes ned i høy kvalitet via torrent!

Go’lyd productions – Mr. Evensen musikkvideo

Inge 6. februar 2009
Endelig ble musikkvideoen ferdig! Tok lenger tid enn planlagt, ble mye greenscreen. Planen var en slags «dårlig» greenscreeneffekt, og etterhvert la vi også på diverse tegneseriefiltre. Go’lyd lager musikk i Bergen for tiden og består av Chris Hagen og Lene Opsahl. Musikkvideoen er ment som en kjapp greie, men som da tok litt lenger tid. Se den på filmsiden.

Show på Rødde

Markus 2. februar 2009
Vi har hatt nyttårsfest på Rødde, og underholdning skulle serveres. Andreas Kråkenes og jeg øvde inn et sjonglerings- og diabolonummer + at vi lagde en ny verson av Riverdancen fra tidligere i år. Trykk på navnene for å se filmklipp.
Oljeboring i Lofoten
Inge 28. januar 2009
Debatten om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen går heftig rundt på nettet og blant Norges befolkning. Weggebros er, som dere vet, veldig glade i Lofoten og områdets natur. På en måte føler vi oss litt som lofotværinger av og til… Hva resultatet blir er vanskelig å si, men vi mener at man må kjempe for det man mener er rett. Og Lofoten vil ødelegges av olje, det vil ødelegge for fisken, turister og Lofotens rykte og inntrykk. Når man sitter ensom ute på Unstad og venter på den riktige bølgen kan man bli kvalm av tanken på en oljerigg rett utenfor, enda værre er tanken på oljesøl over hele kystlinjen. Tror ikke så mange av oljegutta har gått en tur til de ytterste strendene i Lofoten, oljesøl der vil være umulig å fjerne. Det er ofte frivillige og naturvernere som tar jobben med opprydding etter slike katastrofer, men en slik jobb blir ekstremt vanskelig. Tror ikke «Stig» (selen på Unstad) hadde hatt det så godt med det. Noen mener oljeriggene er trygge og at det er båtene som frakter oljen som er trusselen, men det blir nok flere slike båter om man starter oljeboringen. Lenger ned på siden finner dere historien om vår «Lofoten på langs«-tur, mot olje i nord. Se på bildene og tenk dere dette fantastiske området med oljerigger og industri.
Ta turen til www.lofotaksjonen.com og Facebookgruppa hvis du kjenner at dette er en sak man bør kjempe litt for.

Grunker & Second Price Ferdig

Inge 20. januar 2009
Har fått meg noen timer med redigering i det siste, og weggebros kan nå presentere «Grunker & Second Price» her på siden. Filmen er fra Rondane denne juleferien og dere vil få se litt hva vi driver med der oppe. Valget av tittel kommer som regel av ting som bir sagt mye i den tiden vi lager film.

Se filmen her.

Film fra UnstadEventyret

Markus 20. januar 2009
Jeg filmet også litt, med mitt lille kompaktkamera, da vi bodde i bussen i Lofoten i høst,
og nå har jeg klippet sammen en liten film. Kanskje får du et enda bedre inntrykk av hvordan vi hadde det.

Se filmen på filmsiden
Ukulele’s up!
Markus 20. januar 2009
Musikken gror i meg, og jeg liker det! Kjøpte ukulele nå for en uke siden, og nå leker vi i studio på Rødde dagen lang. Hør vår verson av hotel Yobra!
Kveldssurf på Bulken
Inge 16. januar 2009
I går kveld var jeg, Haakon og Torleif fra Voss FHS ute en tur på bølgen i Bulken. Vi fikk noen timer med surf og fikk noen fine bilder og film som er publisert på friflyt.no

Fallskjermhoppet i Madrid

Inge 13. januar 2009
Da er vi hjemme igjen, Jeg og Isak hadde en superkul tur til Madrid. Vi hadde en dag i byen før vi skulle hoppe, og satte opp en line i en park i Madrid sentrum. Fikk noen fine bilder og filmklipp, som vi (som alt annet) lasta opp på nettet med en gang. Det var ekstremt mye internett, i løpet av de 3 dagene lastet vi opp 109 bilder på Flickr, 32 filmer til Youtube, en håndfull turer på Nokia viNe, pluss en mengde liveklipp til bambuser.
Selve hoppdagen tok vi bussen ut til Lillo, ca 2 timer fra Madrid, der tusla vi rundt for å lete etter flyplassen, eller «the Drop Zone», som de kaller det. Vi fant den til slutt i enden av en en liten gjørmevei, der vi ble møtt av noen fallskjermhoppere som landa, på selve Drop Zonen var det masse hyggelige folk og instruktører som viste oss rundt og festa diverse seler og lignende på oss. Etter en kjapp innføring i fallskjermhopp var vi på vei opp i lufta. På 1200 meter hoppa et par gutter ut og det var vår tur…
Isak hoppa først med sin instruktør, og jeg like etter. 50 sekunder med fritt fall, masse vind, flott utsikt, spenning, redsel, smil til kamera, luftsvømming, og svosj! Fallskjermen løses ut og vi daler sakte nedover mot Drop Zone. Jeg fikk styre litt og kjente at dette var ganske likt paraglideren, bare mye raskere reaksjon og lettere.
Nede på bakken er det hi five og jubling, dette var konge! helt absurd å hoppe ut fra et fly på den måten, og det ga nok en viss mersmak….

Se bilder og film rundt på nettet!

Nokia mission: Fallskjermhopp i Madrid

Inge 9. januar 2009
I morgen braker det løs. Jeg og Isak flyr til Madrid tidlig på morgenen, vi skal først chillen i en dag eller to, før vi hopper en liten tur ut av et fly. 50 sekunders fritt fall pluss noen høydemeter så er vi på bakken igjen og skal fly hjem. Skal prøve å ikke hoppe ut av det flyet også.
Følg reisen (som blogges ca. annenhver time) på http://microsites.nokia.no/48h-mission/#daredevil/692

Nyårets grunker

Inge 9. januar 2009
Godt nytt år!
Weggebros har vært i Rondane i jula og har kost seg i snø og is. Pappa Lars tok med meg på Mæhlumsåe, en foss like ved Otta, og Markus og Charlotte fikk seg en klatretur på Raphamsbekken. -20’C sørget for god is, så med sinnsykt mye klær på klatret vi opp fossene.
Isak var også med de første dagene, han, Håkon og Markus fant seg bl.a. en streetrail i Otta den siste dagen.
Vi har også hatt en del turer til «Pudderdalen», en liten dal med mye god snø. Nye klipper ble hoppet, vi kjørte telemark og snowboard og bygget hopp nederst i dalen.
Selve Big Jumpet utenfor hytta ble ikke brukt så veldig mye, det var akkurat nok snø til å bruke det, men vi planlegger å jobbe litt med planering og bygging til sommeren, så hoppet vil kanskje være klart uten så mye graving til neste år? Skianlegget var også åpent noen dager i år, det er et lite trekk, med to traseér. Her fikk vi en del pudder, hopp og en liten kinkrail.
Selve nyttårsaften ble feiret på tradisjonellt wegge-vis, vi lekte med fakler, brennende og flyvende elementer og saltsyrebomber.

Se bilder her, film kommer når den er ferdig redigert og jeg tror den blir verdt å vente på!

Voting is closed

Inge 22. desember 2008

Og vi vant! Nå blir det fallskjermhopp på meg og Isak, andre ønsker/tips på hva vi skal gjøre på turen kan skrives i gjesteboka eller på vår facebookgruppe.
Takk for hjelpen! Turen kan følges på weggebros, og rundt omkring på nettet.

Nokia 48hr Challenge oppdatering
Inge 19. desember 2008
Vi ligger i teten, men det kreves mye stemming de neste dagene for at vi skal vinne. Har alliert oss med jentene fra Sverige og Kenneth og Jonas fra Roskilde, så disse fortjener også en stemme hvis man er innom nokia.no/48h. De sier de stemmer natt og dag, og det samme gjør familie og venner…
Man kan stemme hvert 5 minutt, så skal man sitte en stund på datan setter vi enorm pris på alle stemmer.

Reggaebandfremføring på Rødde
Markus 18. desember 2008
«you got to be a leader of a reggaeband»
Lenge har det vært en drøm å få synge i reggaeband, nå er det realisert.
I starten av skoleåret var vi fem stykker som fremførte to Bob Marley sanger (Jammin og Waiting in Wain) på Ansattes elevkveld. Nå har vi gjort et lite come back, og hadde konsert for et par dager siden. Denne gangen fikk vi filmet, og jeg har nå lagt ut et klipp av vår fremføring av «Vi vil ikke ha mer krig» skrevet av Bodøbandet «Manna».

Nokia 48hr Daredevil Challenge
Inge 17. desember 2008
Jeg og Isak er valgt ut blant 55 påmeldte til å konkurrere med to andre par om å få hoppe i fallskjerm over Madrid. Oppdraget kommer fra Nokias Daredevil Challenge, og går ut på å gjøre et stunt i et europeisk land og filme alt vi gjør på turen med små Nokiatelefoner. Alt vi filmer eller tar bilder av skal blogges, slik at man kan følge med på turen og stuntet på Nokias sider. Men for at vi skal vinne trenger vi stemmer! På www.nokia.no/48h vil det være mulig å stemme på oss frem til 21. desember. Stem, få alle du kjenner til å stemme og få noen fler til å stemme! Tusen takk!
X-mas jam i Trikkestallen
Markus 16. desember 2008
I helgen har det vært arrangert skateboardkonkurranse i innendørshallen «Trikkestallen». Jeg fikk med meg en del skating den helgen, og deltok i bowljamen. Mange teknisk flinke skatere, og noen med mer old school, dra på preg. Jeg gikk nok inn i den andre gruppen, og fikk dermed med meg et old school preget brett med meg hjem, for «hard core» kjøring. Det ser ikke ut til at gutta fra tacky har lagt ut noe fra bowlskatinga, men se mer på tackys sider.
Film fra Longboarding i Stryn
Markus 16. desember 2008
Noen nyheter kommer bare til helt feil tid. Her er en!
Klippet sammen litt longbaording fra Stryn i sommer. Turen gikk fra skisenteret og ned til Folven camping. Dette var 1. gang jeg kjørte denne strekningen, og ble etter hvert bedre kjent med og glad i disse bakkene. Kjør rulle
Kassbil er kjøpt!
Markus 13. desember 2008
Siden i sommer har jeg drømt om å kjøpe meg en bil som jeg kan bo i, og som kan bruke planteolje som drivstoff. Nå har jeg altså handlet, og det ble en Peugeot boxer, en relativt stor kassebil. Det må være dieselmotor for at man skal kunne bygge den om til å kjøre på planteolje. Les mer om hvor enkelt dette er å få til på http://www.helka.no/shop/.
Jeg kommer nok ikke til å begynne å bygge om og innrede før til våren, men bilen er på plass, og jeg gleder meg som et stort barn til å begynne.
Rampskate på Rødde
Markus 13. desember 2008
Vi har en microramp inne her på Rødde folkehøgskole, og vi er tre mennesker som har hatt noen fine runder med skating i det lille rommet. Vi har fått filmet litt, og nå er den ferdig klippet. 7 min med mye rar skating. Snurr film!
Bøbesøk
Markus 13. desember 2008
For to uker siden besøkte jeg Charlotte i Bø. Jeg merket at jeg ble gira på å studere friluftsliv der, så det er sansynlig at jeg drar dit neste år.
Vi fikk bl.a. uteklatring, utesoving, isklatring og innebuldring. Se bilde/filmserie her.
Nye småfilmer ute

Markus 9. desember 2008Jeg har fått lagt ut to nye filmer på youtube. Den ene er en av Håkons mange longboardturer i Hurum i sommer. Den andre fra en happening her på Rødde: Vi var fem stk som viste en riverdance på en av elevkveldene. Denne fikk vi altså filmet, og er nå tilgjengelig. Enjoy!

Paragliding i Bergen

Inge 6. desember 2008
Jeg og Isak har hatt fri hele uka, og brukt denne på flyturer. Vi har fløyet fra husaberget, og fikk 17 turer i løpet av uka. Var heldige med haik noen få turer opp, men man må fortsatt gå mesteparten av veien. Tilsammen har vi fløyet ca. 1,5 timer, 4.760 høydemeter og båret sekken opp bakkene igjen. Les mer om turene her. Med turene klarte vi å få Husaberget som det 2. mest brukte startstedet på flightlog.org de siste 30 dagene, og vi har fløyet over halvparten av alle turene som er gjort (og registrert) fra dette startstedet. Med disse turene har både jeg og Isak fått tatt de 60 turene og fløyet de 10 timene som man trenger for å få neste flysertifikat; PP3, etter en liten teoriprøve blir vi nå selvstendige piloter! Litt artig fakta der.

Se også bildeserie fra uka, tatt med mobilen og litt speilrefleks fra lufta.
WEGGEbros på engelsk
Inge 2. desember 2008
Ved hjelp av Google translate, har vi fått en «engelsk» utgave av siden vår. Selv om oversettelsen blir noe dårlig vil nå resten av verden kunne lese siden vår. Desverre fungere ikke gjesteboken, så her må man bruke den norske siden. Oversettelsen er også litt forsinka, så sidene blir ikke oppdatert før google «indekserer» siden vår.
WEGGEbrett
Inge 18. november 2008
Jeg har fått laget et longboard i sløyden på Voss FHS de siste dagene, og i kveld ble det spraylakket og dekorert.

Brettet har concave og en liten tail, formen er inspirert av malibu surfebrett.

Har brukt 3 4mm kryssfiner av furu til brettet.

Nå er jeg godt i gang med brettproduksjon, så flere brett er under planlegging, kanskje også med glassfiber…. -?
Go’lyd – Mr. Evensen musikkvideoinnspilling
Inge 18. november 2008
Forrige helg var det filminnspilling på Voss folkehøgskule. Jeg hadde tilsyn og inviterte Go’lyd til innspilling, låta heter Mr. Evensen og vil snart spilles i alle hus og hytter…
Vi filmet det meste på green screen, og noe i en bekmørk gymsal. Jeg sitter nå og klipper på materialet, så forhåpentligvis vil dere få se resultatet i løpet av ganske kort tid. Besøk www.golyd.no så lenge.
Litt Longboard fra Voss
Inge 15. november 2008
Sammen med Haakon, som går på Voss Fhs, har jeg fått kjørt litt downhill her på Voss. Farten har ikke gått over 55km/t ennå, og de råeste bakken er litt våte og isete for sessongen, men vi har hatt noen fine bakker og et par «sessions». Her om dagen gjorde vi et lite fotoprosjekt, med vann (som frøs til is) som dannet tøff tåke rundt oss og litt sliding fikk vi tatt noen spreke bilder.
UnstadEventyret
Markus 14. november 2008
Et spesielt eventyr er over, og det er på tide med en oppsummering. To måneder i en buss på Unstad i Lofoten. Jeg har bodd med Johan Bramberg, Stian Håpnes og Øistein Dahle. Alle gira på å surfe mest mulig og leve et enkelt liv. Og sånn ble det. Planen var opprinnelig å bo i en lavvu, men da Johan fikk tak i bussen, var vi alle med på det. Men, vi fikk begge deler, i og med at Øistein tok med sin. Vi satt denne rett utenfor, og jeg hadde noen fine uker i denne også. Øistein og jeg utforsket buldremulighetene i Unstad, og hadde flere finne runder med pussing og klatring. I en setting hvor vi har levd så tett på naturen føles det også naturlig å gå turer i fjellet. Vi hadde flere svært fine turer. Jeg fikk min 4. tur på Svolværgeita, og bestemte meg for å hoppe det berømte hoppet fra det ene hornet til det andre, naken. Stian rappellerte ned først og fikk det typiske bilde.
Det er ikke surfebilder som domminerer denne bildeserien, mye på grunn av at jeg ofte er mer gira på å være i havet enn å ta bilder når det er bra surf, men jeg har fått bruke noen av Stians bilder. Stian tok også noen bilder fra vannet, og nå når han og Johan har laget ferdig undervannshuset blir det nok mer av dette fremover. På et av bildene ser du min første ordentlige «tube». En fantastisk dag på høyresiden ga med denne bølgen, som er et av de beste surfeminnene jeg har. Fikk kjørt en liten stund inni, før den uheldigvis lukket seg litt for langt forran og over meg. Ufattelig glede!
Etter litt planlegging sammen med Brynjar Tollefsen, rektor på Lofoten folkehøgskole, hadde Stian og jeg valgfag surfing med 12 elever. Se nyhet på deres hjemmeside (litt ned på siden). Dette resulterte i en historisk dag i Rørvika. Spoten som folk mobber, men som bl.a. Inge og jeg har surfet mye, ble fylt med folk. Det var også andre, utenom surfekurset som surfet her denne dagen. Jeg talte 16 stk i vannet på en gang, og Rørvika er en liten bukt.. Et kraftig, sørlig lavtrykk ga store bølger noen dager i slutten av september, og dette ga Rørvika størrelse. Vi surfet der tre dager, og to av de hadde vi 2 meter vegg.
Vi har stort sett livnært oss på utgåtte varer fra bunnpris samtidig som vi har fått mye «dårlig» frukt etter å ha spurt i forskjellige butikker. Det er utrolig hva som kastes!
Etter noen kalde dager i september fant vi ut at vi ville ha en vedovn inn i bussen. Dette ga oss etter hvert en helt annen standard. En stund hadde vi vedovn i både lavvun og bussen. Mye fin avslapning.
En av de siste soldagene vi hadde fikk vi samlet de aller fleste surfebrettene i Lofoten og la de utover stranden, slik at de formet ordene INGEN OLJE. Stian og Johan gikk opp på hver sin fjelltopp og tok bilder. Artikler skrives i denne tid. Dette er budskap vi ønsker å spre.
Helt fra før vi flyttet inn i bussen var vi klar over at vinden er kraftig og ubarmhjertig på Unstad. Den første stormen vi fikk oppleve i bussen skapte uro. Alvorlige ansiktsuttrykk og engstelige tanker dominerte kvelden og natten. Vi fikk høre at vi hadde hatt 34 s/m. Vi ordnet vaier og bjelker og fikk vår gode nabo Alex og hans traktor til å dumpe noen svære stein oppå bjelkene i hull vi hadde gravd. Harfra gikk vaieren opp til bakken, og videre til en solid jekkestropp. Stormene etter dette ble ikke like skumle. Men vinden tok overhånd utover i oktober. Det ble mange dager med for mye vind, for store bølger og for mye regn. Der lavvun en gang sto (vi tok den ned da vi så stormene nærmet seg) ble etter hvert oversvømt av regnvann, og de siste dagene var det vann rundt bussen også. Det var noen tunge dager på slutten der ja. Mørket kom også, og på mange måter var det greit å dra videre til noe annet. Den siste dagen kom det snø. En energi jeg kjente igjen fra året før ga meg lyst på en siste tur i havet. Snøsurf er ganske spesielt, og når jeg sitter og vet at dette er siste surf på lenge, lever jeg meg langt inn i øyeblikket.
Det er vel også noe jeg har fnnet ut nå, at det er bra å leve i forskjellige settinger, å gjøre forskjellige ting, i og med at det er vanskelig å finne èn levemåte hvor man har det maximalt bra.
Et eventyr som jeg merker har satt dype spor i meg. Det er ofte sånn at hvis en gjør noe som er litt «wild» så får en lyst å gjøre noe enda villere. Det har vært veldig lærerikt å leve på denne måten. Noe av grunnen til at jeg ville gjøre dette var for å koble vekk fra det samfunnet de fleste av oss lever i til daglig. Være et sted hvor man ikke treffer noe særlig mennesker, hvor man ikke sjekker mail hver dag, hvor man ikke bruker strøm, ikke har innlagt vann, osv. Jeg ville prøve å leve et liv hvor man setter seg ned og kjeder seg eller leser en bok i stedenfor å «sløse» bort livet på søpleunderholdning. Det er også noe helt annet å kjede seg i naturen enn å kjede seg i et hus. Vi har hatt en fantastisk ro, som gjør at jeg ser litt anderledes på livet.
Takk til Stian, Øistein og Johan for et fantastisk eventyr.
Se også LFHS nyhet (også litt ned på siden).
Pendling på Voss
Inge 7. november 2008
I går tok jeg med meg et par elever fra folkehøgskolen for å pendle brua vi pendlet under ekstremsportveko tidligere i år. Var der dagen i forveien med Haakon, som fikk seg et kult hopp, men det ble for sent og kaldt for flere å hoppe da.
I går hoppet jeg og Sigve Sund, brua er perfekt for pendling, man får ca 12 meter fritt fall, før tauet begynner å ta, og man pendler ut i et ganske smalt juv. Det er akkurat passe smalt, ikke muligheter for å treffe veggene på siden, men man får en fantastisk farts- og fallfølelse!

Vi tok med aggregat og satte opp lyskastere for å få lys og for å filme, alle hoppene ble filmet, og jeg satt meg ned i noen timer i går og klipte sammen en liten film.
Danielle – Fastlane
Inge 26. oktober 2008
Denne våren filmet jeg til en musikkvideo med bandet Danielle. Vi brukte 3 dager på innspilling, både i studio og på en konsert i Trondheim. Filmen ble redigert like etterpå, og skulle bli lansert sammen med en EP som er på vei nå, men vi har valgt å kjøre den ut på nettet nå.
Se filmen på filmsiden
 .
Internettproblemer
Inge 26. oktober 2008
Nyhetssiden har vært borte noen dager pga en feil på internettforbindelse eller noe i den duren. Derfor er de nyeste nyhetene skrevet på nytt og er vel noe kortere…
Now searching Bergen
Inge
Jeg og Isak var og lette etter bølger på Bergenskysten, myten sa at disse ikke finnes, og det viste seg vel å stemme ganske godt… Swell på 3-4 meter, men ingen steder med god havbunn for bølger, kun små skjær som løftet bølgene opp i noen sekunder, før de la seg ned og traff fjellene like etterpå. Alikevel fikk vi noen tøffe bilder av stormen som traff vestlandet.
Lofoten Masters og surfing i nordlys
Inge
Tilbake fra Lofoten, se bilder

Missing Link Lofoten Masters
Inge 30. september 08Jeg er nå oppe i Lofoten igjen, der det i helgen har vært avholdt surfekonkurranse. Missing link Lofoten Masters ble enorm! Masse flinke og hyggelige folk, som vi tror surfet opptil 5 meter høye bølger! Jeg var såvidt uti vannet, men havets krefter sa godt i fra om at jeg ikke burde være der akkurat nå.
Jeg filmet for konkurransen, og har klippet sammen en film til filmsiden. En minuttsfilm fra konkurransen ble også vist på nrk nordland. Musikken er stort sett laget av Alexander Larsen, en helt rå urørt-artist!
I de siste dagene har forholdene vært litt snillere, vi har fått noen fine bølger, men det er kjølig. -spesielt når vi bor i en gammel buss uten noen saærlig oppvarming på Unstad.
Jeg og Markus lever livets glade dager her, no worries, egentlig. Kommer sikkert flere bilder og artige nyheter fra de to ukene jeg skal være her nå.
Longboard fra Fløyen, Bergen
Inge 17. september 08
Etter en kjapp innføring med Håkon i downhill longboard i sommer har jeg kjøpt komplett utstyr og er klar for bakkene. På vei til Bergen fikk jeg noen fine bakker ned fra Hardangervidda, og her i Bergen har jeg funnet en grei bakke ned fra Fløyen. Her kan man ta banen opp hvis man ønsker, ellers er det en halvtimes gåtur opp bakkene. Halve ruta er stengt for biler, mens resten er lite trafikert, hvertfall på hverdager utenom rushtiden. Asfalten er bra/ok mesteparten av turen, men den første delen er litt smal for den villeste farten (synes jeg). Siste delen er breiere, men det står mange biler parkert der.
Ellers er det lett å stoppe over de bråeste svingene og få oversikt over trafikken før man kjører.

Trykk på bildet for å se i full størrelse
Igår fikk jeg nok en tur, tok med hjelmkameraet for å prøve å filme litt. Kvaliteten blir så som så, og jeg har kun klippet det sammen i løpet av noen få minutter, kanskje jeg får med noen flere og lager en ordentlig longboardfilm derfra.
Bølgesurf i mørket -Artikkel på friflyt.no
Markus 29. august 08
Stian Håpnes har lagt ut bilder fra surfing i mørket, riktignok med lyskastere, på friflyt.no. Dette fra en session sent i november. Les artikkelen og se bildene her.
weggebros
Marqs’ sommertur
Markus 22.august 08
Nå har jeg fått orden i bildene og nettet, så nå får jeg lagt ut ting. Her kommer en bildeserie fra andre hendelser fra sommeren. Jeg hadde halvannen måned sørafor, hvor jeg bl.a. var med far til hans nye klatrecrag. Det finnes bilder fra hans førstebestigning av «another kick on the wall» (6). Håkon og Isak leder «High hopes» (5-) på kiler. Noen bilder fra mitt Stryn eventyr ligger der. Her var jeg altså med i en longboardkonkurranse og slakklinekonkurranse (friflyt nyhet fra tidligere). Begge grenene gikk bra, med 1. plass i «tricks og kontroll» på lina og 2. plass i dowhillkonkurransen. Ellers var det mye longboarding og skatboarding utenom. Redigerer på en liten film fra dette nå, så den kommer snart.
Isak og jeg pusset opp skateparken på Klokkarstua mens vi var lærere på sirkusuka på Steinerskolen i Hurum. Med 7500 kroner fra Frifond og 5000 fra Hurm kommune ble den svært mye bedre. Videre finner du bilder fra sirkusfremføringen. Weggebros øver stadig på sliding og drifting på longboard. Vi hadde en kveld sammen i Tønsberg hvor vi lekte litt. -Inge fikk skrapa opp armene litt.
Lofotsommer2
Markus 22.aug. 08
En ny bildeserie fra sommeren i Lofoten ligger nå på bildesiden. Bildene ligger beklagligvis i litt rotete rekkefølge, men det får bare være. Bildene er fra:
2 turer på SvolværGeita, den ene med Magnus, støttekontaktgutten min fra Kabelvåg.
Midnattsoltur på Unstad med Julie.
Sportsklatring på Sandvika (i Lofoten). Jeg perset med en 7- JIPPI!
Longboard -kjøring og laging.
Linegåing. Vanlig over gress, høyt uten sikring og over vann. -Håkon er den nye Maestro!
Som Inge skrev, hadde vi også en surfedag med større bølger. Riktignok rotete, men spessielt å gå fjelltur for å komme til spoten.
Som du ser er det mye klatring i bildene. Vi har fått mye naturlig klatring, og blitt så mye mer gira. «Bare Blåbær», «Gollum» og «Gandalf» og «Pianokrakken» er noen av de som har fått besøk. Min kjære Charlotte har giret oss opp, og dratt oss (ledet) opp de vanskeligste taulengdene.
Noe av det siste vi gjorde var å sende oss utfor en bropendel. Håkons første gang resulterte i mye redsel og store mengder adrenalin, som igjen ble til en svært glad gutt! Charlotte og jeg utforsket med 2-3 meter ekstra løst tau, som gir tilsvarende lengde fritt fall. -It’no problem!

Lofotsommer
Inge 6.august 08
Da var nok en sommer over (nesten, blir nok mer sommersprell!). Vi har vært samlet i Lofoten og fått gjort litt av hvert, jeg har klatret Geita 2 ganger, vi har vært på Bare blåbær, plukket noen multer, surfet Unstad før, under og etter Lofoten Masters, brusurfet, gått fjelltur, oppdaget nye bølger i fjerne viker, dratt på surfebomturer og mye annet.
En av de store turene ble Lofoten på langs -mot olje i nord. Jeg, Håkon, Markus og Isak longboardet hele veien, mens jentene våre; Ulrikke, Yngvild og Charlotte syklet. Vi brukte to dager på å skate 132km fra Svolvær til Å, hadde første etappe til Leknes. Der sov vi under åpen himmel etter en fortreffelig middag ved midnattstid, dagen etter var vi godt utvilte, etter det de fleste var enige om at var vår beste søvn på lenge, og vi skatet blant annet Napptunnelen og bakken ned fra Nappskaret som var noen lange og fantastiske bakker. Les mer om turen på friflyt.no
Det var lite surf den siste tiden der oppe, så de beste bølgene fikk vi den første uken, litt over en meter og fine bølger, Markus har blitt en skikkelig dreven surfer til å bare surfet ha surfet i et år, så andreplassen i Lofoten Masters var velfortjent, se filmen fra konkurransen på filmsiden. Vi var også på en fjelltur for å komme til en ganske ukjent surfevik, der fant vi noen bølger med god størrelse, men de var litt rotete på grunn av swell og vindretning.

Takk for en fin sommer Lofoen!
Lofoten på langs mot oljeboring i Nord del 2
Inge 3.august 08
Turen er gjennomført! Alt gikk veldig bra, vi brukte kun 2 dager og kom frem til Å kl 6 i går. Nå er vi ganske slitne, og det ser ut som at media fikk med seg budskapet vårt. Lofotposten brukte forsiden og imorgen sender NRK Nordland et intervju på radio.
Rip Curl surfeteam i Lofoten 
Markus Wegge 10.April.08
Rip Curl har samlet en gjeng surfere og har et opplegg her i Lofoten nå. De skal være her ut April. Surferne er bl.a. Tom Curren (3x verdensmester), Elise Garrigue, Pablo Gutierrez og Jayce Robinson. Tommy fra Unstad Camping inviterte de lokale surferne til middag med gjengen samme kvelden som de kom. Vi fikk altså møte De Store, og det ble en trivelig kveld på Ballstad. De lager filmreportasjer fortløpende, så på RipCurlTV skal det bli spennende å se hva som kommer ut. Leter man litt finner man et bilde fra middagen.
Nyhet på friflyt.no
Markus Wegge 10.April.08Tirsdag 8. dro Lofoten Freeridevinner Håvard Ånensen og jeg på fjellet med Hansi og Ingunn. Disse var med for å ta bilder og chille. Hansi (som skal lage Norges første surfefilm, Norwegian Tides) lagde en nyhet på Friflyts nettside. Les saken her.
Vi dro til samme område som Lofoten freeride konkurransen ble holdt, dvs ved kommunegrensen
Hadsel-Lødingen. Det er mange fjellsider som er svært mye mer aktuelle i det område nå som Lofast er åpnet. For de som ikke vet hva Lofast er så er dette en nyåpnet vei som gjør at man slipper ferge på strekningen mellom Lofoten og fastlandet.
Vi ruslet altså opp og lette etter hoppspots. Vi fant en skavel som hadde quartermuligheter og gravde ut denne. Vanskelig å bygge bra quarter, så vi fikk ikke den store høyden,men vi fikk lekt mye. Hele dagen ble tilbragt i stekende sol og vindstille luft. Vi fant også fine klipper/steiner som vi hoppet ut. Hærlig dag!
 

Streetrailsession i Lofoten

Markus Wegge 6.April.08Lørdag ettermiddag var vi en gjeng som dro ut for å gjøre den etterlengtede streetrailen jeg har siklet etter i snart et år. 2 down rails etter hverandre. Stian og Øistein fra FHS som fotografer og Rune fra Kunst&Filmskolen som filmer ga masse dokmentasjon. Jeg fikk fort materialet fra filmingen og klippet sammen en liten rulle. Mye ørn svevde rundt oss, og været var strålende. Bildene kommer nok etter hvert.

Svelviksession
Håkon Wegge
Her i Hurum har det vært veldig dårlig med snø i vinter, men plutselig en dag datt det ned en god del hvit vare. Jeg dro til Jørgen i Svelvik for å ha et heidundranes railsession, og det ble det! Ingen av oss hadde kjørt noen streetrails før så det var skikkelig skummelt de første gangene. Da jeg skulle ta 50-50 på rail nr.2(trerailen) tryna jeg ganske hardt, jeg hoppet for langt fremover og landet på rumpa (Heldigvis var det litt snø mellom rumpa og asfalten). Vi fant ut at Svelvik er et railparadis, det er streetrails det i bøtter og spann! Desverre er all snøen borte nå og det er trist og tenke på alle de ukjørte streetrailsa vi ikke rakk å ta, men vi kommer tilbake! Se bildeserie her.

Påske

Inge Wegge
Da var påsken over for denne gang, og som vanlig medfører påske mye snø og snowboardkjøring. Jeg har hatt noen fine dager med Håkon og kompisen Jørgen i Rondane. Pudderdalen sto opp til sitt rykte og navn og ga oss masse løssnø og noen store dropps! Det ble hoppet ut skavler på nesten 10 meter, og bygget noen småstore hopp. Pga. mye snø fikk vi endelig laget en quarterpipe ved hytta også, denne ble testet siste adg jeg var der. Etter Rondane dro jeg videre til Gol der Ulle, Isak, Yngvild, Yrjan og Astrid var, og vi hadde noen fine dager i Hemsedal, der jeg også fikk flydd paraglider igjen! Nå satser jeg på å bli ferdig utdannet pilot snart, og mange flybilder vil komme til weggebros.com snart. Se mine flyturer på loggboka.
Siste dagen fikk jeg og Isak også en fantastisk tur ned fra et fjell i næreheten av Hemsedal (navnet husker jeg ikke i farten), baris opp og bratt nedkjøring! Se bilder fra påsken her.

Surf,Snow&Sk8

Markus Wegge
I dag (11. mars) har jeg hatt en aktiv dag, for å si det på den måten. Tidligere har vi snakket om å surfe, kjøre snowboard og skateboard på samme dag. I dag har jeg altså gjort dette. Først en 3 timers på Unstad, på høyresiden, spiste i bilen på vei hjem, så skifta jeg til snowboardklær og dro med Rune til Småtindan. Kjørte en bratt renne ned fra Ørntind på vei opp. Film kommer nok! En strålende tur. Så ble det skating i LofotRampen. Sånn passe sliten nå..

 

Streetrails,StreetTelemark og Topptur i Lofoten

Markus Wegge
Jeg har lagt ut noen bilder fra noe av det jeg har gjort her oppe i det siste. Stian Håpnes og jeg har hatt noen fine streetrailsessions, og fått kule bilder synes vi. De 2 railsa vi har kjørt her ligger i Kabelvåg. Fine! Den første snøen som kom ble kjørt på på telemarkski etter bil (dette var i november). Toppturen gikk til Torskmannen. En flott tur! Det ble dårlig sikt,men vi fikk kjempenedkjøring i skogen. Vi fant en klippe vi tok noen hopp fra og. Sjekk bildene!
weggebros

5 uker som snowboardlærer på Hurdal Verk FHS

Markus Wegge
I begynnelsen av Januar fikk jeg en telefon fra Hurdal, hvor de trengte en snowboardlærervikar. Jeg tok jobben og hadde 5 flotte uker med herlig gjeng. Vi var mye i skianlegget i Hurdal, ute og bygde egne hopp o.l. og en 3-dagers tur i Hemsedal. Vi filmet og tok noenbilder. Rulletexten i filmen ble ødelagt, men der står det egentlig bl.a.: Takk til: Verket for oppholdet,støtte og kamerautlån, Hurdal skianlegg for fin prepping og et godt samarbeid, og VærGudene for fin pudder. (vi fikk nemlig 30-40 cm pudder og noen uforglemmelige dager!) Og sist men ikke minst, takk til alle som har hatt noe med filmen å gjøre, for en fin tid sammen!
BC

 

 

LofotSurf

Markus Wegge
I November og Desember ble det noen surfeturer til Rørvika. Bl.a. med Håvard Ånensen. Håpnes har fått noen fine bilder, og disse ligger nå på bildesiden.
weggebros

 

Kveldssurf med lyskastere

Markus Wegge
En av kveldene Inge var i Lofoten,mens vi bygde Lofoterampen, fikk vi realisert drømmen om å surfe om kvelden,ved hjelp av lyskastere. Vi lånte agregat og lys fra Kunst- og Filmskolen og fikk med en hel gjeng med folk. Stian Håpnes, som går på folkehøgskolen her i Lofoten ble med for å ta bilder. Se resultatet her!
weggebros

 

Håkons triks og show 07

Inge Wegge
Sjekk ut håkons bilder fra gjøgleshow 2007. Håkon har virkelig blitt flink med kjegler og flammer, så jeg tror 2008 kan bli et spennende år for han. Jeg skal få tatt noen bilder av triksene hans snart, kanskje vi får til noe i påsken.
Se bildene her.

weggebros

 

 

Ny musikk på Unstad 29:30

Inge Wegge
Jeg har vært så heldig å få bruke musikken til Herr Nilson i Unstad 29:30-filmen, musikken gjør filmen litt lystigere, og nå har den også «lovlig» lyd. Sjekk ut mer musikk på Urørt.no, absolutt verdt å høre på, og se filmen med ny lyd på filmsiden.

 

Joledagar

Inge Wegge
Nye bilder fra jula og nyttårsaften ligger her. Det er Inge, Ulle, Markus, Håkon, Lars og Katrine som har tatt bildene, som er av de nevnte personene. Vi var en fin gjeng på Smedene, Rondane, og hoppet ved hytta er perfekt! Vi har bygd ut «parken» vår, og fått railen pluss et mindre hopp på samme plass, så nå kan allle dra på samtidig. Godt nytt år!

Lofotrampen

Inge Wegge
jepp
Byggingen av skateboardrampen i Kabelvåg er i gang! Følg arbeidet her.!

Markus på besøk i Trondheim

Inge Wegge
Uke 46 var Markus innom Trondheim en tur, her ble det mye klatring, brusurf og trampoline!
Tester ut litt nye greier med klatringa, slipper ut mye tau når klatreren er på toppen og får et fritt fall på 3-6 meter før sikreren begynner å dempe fallet. Gøy, og skummelt!
Sjekk ut bilder og filmklipp!

Lille TRILLE Store på 1. plass i amatørfilmfestivalen

Inge Wegge
Lille TRILLE Store ble vist på Euro-Filmforum Scandinavia 2-3.november 2007. Den norske Amatørfilmfestivalen er et årlig arrangement hvor aspirerende filmskapere får muligheten til å få sett og vurdert film av dyktige jurymedlemmer med erfaring fra filmbransjen. Lille TRILLE Store ble kåret til beste minuttfilm. Takker nok en gang til de som var med å lage filmen.
filmfestival
Les resultatlisten her.

Trondheimsurf

Inge Wegge
Da har jeg flytta til Trondheim, og Unstads bølger er ikke lenger innenfor rekkevidde…
Men har begynt å lete etter nye muligheter, og hadde hørt om en bølge i Nidelva som ble testa ut idag. Den var ikke så kraftig og høy som man kunne håpe, men den fungerte godt som en mellomting mellom brusurf og elvesurf. Håper på å finne noen andre som har vært der før og kan gi meg noen tips til hvordan man bruker denne spoten ordentlig.
Uansett, det var en fin tur og Ulle tok noen utrolig kule bilder!
weggebros

Lykke til, Pappa!

Inge Wegge
1. oktober dro vår far til Himalaya for å klatre Ama Dablam, det 6,812 meter høye fjellet er kjent som verdens vakreste fjell.
weggebros Les mer om ekspedisjonen her.

Unstad 29:30

Inge Wegge
Surfefilmen fra Unstadhelgen er endelig ferdigredigert, og etter en fortreffelig premiere på Præstengbrygga er filmen tilgjengelig på nett.
weggebros Se filmen her.

Unstad 29 30

Markus Wegge
Denne helgen oppholdt vi oss i Unstadbukta. Det var meldt bra surf hele helgen,så vi pakka telt og masse matpakke. (i tillegg til alt utstyret, og det en del!) Fredag kveld var det rotete sjø og dårlig surf. Lørdag morgen kom vi oss utti ved 9 tiden. Det ble noe go’surf. Vi tok en lengre pause,for å vente på lavvannet. Inge fikk paraglideren sin i posten her om dagen, og nå prøvde han den såvidt. Bare på bakken,få den opp i lufta. Den neste session gikk til longboarding. Vi filma fra bil: bilen kjørte forran, og kameramannen baki. Vi lånte et HD-kamera fra kunst&filmskolen, og fikk med en filmer. Det ble mye kult! Filmen kommer om noen dager. Videre ble det surfing for alle penga. Inge brakk 3 finner på 2 dager. Vi var alle enige om at det var en toppers helg. Se bildeserie!

Hurum Brettfilm er lagt ut.

Inge Wegge
Idag har vi lagt ut den gode gamle Hurum Brettfilm på filmsiden vår, last den ned og kos deg med 20 minutter med skating og snowboard fra Toppen, Håvenga og Rondane.
Sjekk det ut her.

Pendling i Henningsvær

Markus Wegge
I dag pendlet vi en ny bro, i Henningsvær. Vi ville pendle denne litt mindre broa for å kunne utvikle hoppingen,gjøre tricks. Det viste seg at denne broa ikke var så mye mindre enn Svinøybroa i Svolvær, og det frie fallet ble lengre enn vi trodde. Vi hoppa vanlig en gang hver først og da Inge gjorde sitt 2. hopp kom tankene om å gjøre en backflip. Vi hadde sett dette på filmklipp på Youtube,så vi visste at det kunne gå. Jeg nølte lenge.. Jeg gikk utenfor gelenderet,for å se hvordan det var. Det er en av de værste situasjonene jeg noengang har vært i. -Jeg har så lyst,men det er så mye i hodet som strider imot. Jeg virkelig avskydde det. Tilslutt bare gjorde jeg det. Jeg ville ikke være i den situasjonen lenger.
Jeg kom til det redselspunktet der du ikke husker hva du har gjort. Jeg husker bare noe av hoppet. Det er et par timer siden nå,men jeg kjenner fortsatt skjelvingen, og nå i ettertid har jeg vært helt utslått. Det skjer noe i hodet ditt etter noe sånt. Se filmklipp her.

weggebros

De første ukene med Weggegutta i Lofoten

Markus Wegge
De første ukene hvor jeg og Inge er sammen her oppe i Lofoten har gått i susende fart, og det har blitt lite tid til oppdateringer her. Vi har lagt ut en bildeserie med noe av det vi har gjort. Vi har blandt annet gått på «høyline» (over vann). vi tok på oss våtdrakter og satt opp lina ca 1,5 meter over vannet. Vi har en kjempebra spot rett ved her vi bor. Vi fikk med noen venner,og holdt på et par timers tid. psykisk vanskelig! Vi har Pendla en bro i Svolvær. Den samme broa som Inge pendla tidligere. Et stort steg for meg å pendle en så mye større bro. Vi tok også steget videre og hoppet fra gelenderet. Kick! Se film her. En vakker dag dro Inge og jeg for å klatre rett her i nærheten. Det ble en solfylt dag,og bar overs. Dette stedet var rett ved vannet, og da vi skulle hjem var vannet steget såpass mye at «veien» var havet. Vi måtte hoppe fra stein til stein. Brusurfingen har vi også fortsatt med. Vi er stdig ute og øver inn nye tricks. Ellers er det surfingen som har hatt det største fokuset. De 5 første dagene jeg var her surfet jeg hver dag. Nå ligger gjennomsnittet på annenhver dag. En dag vi kjørte utover mot Unstad (for å surfe) tok jeg med longboardet, og Inge slapp meg av ved de fineste nedoverbakkene. Det gikk fort! Se bildene fra disse aktivitetene her.
kickoffkickoff2

 

Nok en fjerdeplass på WEGGEfilms

Inge Wegge
LOFOTEN var med på frif flyts filmkonkurranse, og kom som nr. 4, samme plassering som «Streetclimb» fikk i fjor. Dette året var det flere filmer med, og nivået har steget på alle filmene og forhåpentligvis på mine filmer også. Det skal nevnes at Isak Bangs «bybulder» også var med, men tapte mot en annen bybulderfilm, sjekk det ut og døm selv.
weggebros
Se LOFOTEN her.

WEGGEfilms med på amatørfilmkonkurranse

Inge Wegge
Som noen av dere vet har Markus flytta opp hit til Lofoten, og det er ganske mye sprell som skjer her for tiden, vi skal prøve å få opp litt materiale etterhvert, men nå kommer først en nyhet om en reklamefilm vi lagde på onsdag for en konkurranse på makeme.no. Det er bybulder i Svolvær og Kabelvåg som utøves og satt sammen til noe artig. Den kommer forhåpentligvis ut på makeme.no i løpet av torsdagen, men den kan også sees her.
weggebros

Pendling i Svolvær

Inge Wegge
Etter i ha testet pendling med Isak for noen uker siden, var jeg gira på å få hoppet utfor en bru her i Lofoten også. Jeg fikk med meg Edvart Falch Alsos og Øystein Larsen, og fikk satt opp tau fra Svinøybrua i Svolvær. Denne brua er vel dobbelt så brei som den jeg hoppet med Isak, kanskje 6 meter, så pendelen ble enorm!
Ganske langt fritt fall, før man ble slengt utover i lufta. Se bildene her.
pendling
ps. Skal man gjøre dette, kan det være en god ide å snakke med politiet først, det gjorde vi og det var betryggende å ha dem med seg, så slipper man bråk.

Markus har kjøpt fullt surfeutstyr!

Markus Wegge
Jeg var på White Water i Oslo i går og kjøpte full pakke,senere på dagen møtte jeg en kar som solgte brett på friflyt.no og kjøpte brettet hans. -gjett om jeg er klar for Lofoten!?
4000 for våtutstyret og 2500 for brett og bag. (jeg er litt stolt,så jeg må legge ut bilde!)
surf

Ferdig på Bowlingen i Gol

Markus Wegge
Jeg er nå ferdig med bowlingjobben i Gol. Det ble nesten 2 mnd jobbing der, og mye moro! lærte meg å kaste rimelig bra med venstre, og masse andre kasteteknikker. Gøy! Min rekord er nå 201 poeng.
pers

 

LOFOTEN er lagt ut

Inge Wegge
Endelig er LOFOTEN ferdig, det ble en 5 minutters ekspermintellfilm med 8mm, dv og pikselasjon, som viser litt forskjellige sporter i Lofoten.
Det er surfing, snowboard, brusurf og klatring som utøves, og puttet sammen til en «feel good» film.
Sjekk den ut på Filmsiden

Weggebåten er ferdig

Inge Wegge
Jeg har laget en liten (veldig liten) seilebåt, den var på vannet med seil for første gang i går, og alt ser ut til å fungere perfekt. Amerika neste?

båt

Ny artikkel på Fri Flyts nettsider!

Inge Wegge
I dag kom det en artikkel på Fri Flyts nettsider om Brusurfing, les den her.
weggebros

WEGGEbros på Fri Flyts nettsider!

Inge Wegge
I dag kom det en artikkel på Fri Flyts nettsider om Bybulder, les den her.
weggebros

Høy line

Inge Wegge
Det har blitt en del linebalansering i det siste, både på Markus og Isak, og i går var jeg og Øystein ute i Kabelvågparken med en line som vi spente fast noen meter over bakken. Du kan se bilder av Markus og Isak på høy line her og noen andre bilder fra kabelvågparken her.
weggebros

Nordnorsk mesterskap i surfing

Inge Wegge
30. juni – 1. juli arrangerte Lofoten Board Union i samarbeid med Unstad Camping NNM i surfing på Unstad. Konkurransen ble en suksess med gode bølger og ca 30 påmeldte surfere. Vinneren ble Kristian Breivik, og på 6. plass; Inge wegge. Les mer om NNM hereller les fri flyts artikkel Tacky.nos artikkel og se bildene her.

Sætrebrua ble endelig rappellert

Søndag morgen sto Lars og Marqs opp tidlig for å klatre. Det ble regn,altså ingen klatring. Idêen på å rappellere Sætrebroa kom fort. Vi har nemlig siklet etter å rappellere denne broa siden den ble bygget. (4-5 år siden kanskje?) Weggebros (Marqs & Håkon) tok med seg Weggedad og kjørte til motorveibroa ved Sætre. Alt ble nøye planlagt, for vi tenkte at vi kom til å ha liten tid før politiet ville komme. («all gående og syklende ferdsel er forbudt!») 2 tau ble bundet sammen, og vi kom oss fort utfor. Gøy med 30 meter frirappell! Sjekk bildene her.

 

 

Lille TRILLE Store i filmpolitiets kortfilmkonkurranse!

Inge Wegge
Gå inn på www.nrk.no/kortfilm og stem på Lille TRILLE Store. forbindelse med Kortfilmfestivalen fikk alle som meldte seg på kortfilm i 2007 mulighetene for å vise filmen sin på på nrk.no. Man deltar da i konkurransen om «Filmpolitiets kortfilmpris». Prisen er på kr. 10 000 og vil bli delt ut av Birger Vestmo under prisutdelingen i Grimstad kulturhus mandag 18. juni kl. 19.

 

Weggecamp i Lofoten

Inge Wegge
Markus er ferdig på folkehøgskolen og er kommet opp til Lofoten for å rocke opp fjellene og havet litt. Dag 1 var igår med slakk line og bybulder i Kabelvåg.
weggebrosweggebrosWallflipp (filmklipp)

 

 

Drømmehelg i Lofoten!

Inge Wegge
Det har vært fantstisk vær her i Lofoten, og jeg har hatt en fantastisk helg, med brusurfing lørdag formidag, så dro vi til Kalle for å buldre etter det, Kalle er et utrolig klatreparadis som anbefales! Søndag dro jeg med Joakim til Geitgaljartind, kjent for å være den fineste toppturen i Lofoten. Og den møtte forventningene! Se bilder fra helgen her.

 

Brusurfing i Lofoten!

Inge Wegge
Når høyvannet renner ut fra noen innsjøer skapes en veldig krafitg strøm i den passasjen vannet må gjennom. Her kan det surfes tenkte jeg, og tok med surfebrettet og tau. Det er vanskelig å komme opp, men når man har reist seg er det litt som wakeboard. Eneste forskjellen er at det er vannet som beveger seg.
Sjekk bildene fra surfingen her.

 

Lille TRILLE Store blir 35mmfilm!

Inge Wegge
Jeg har fått bevilget mer penger til min nyeste film; Lille TRILLE Store. Filmen skal nå blåses opp til 35mm, dette formatet kan brukes i kinoer, og filmen skal vises for første gang på 35mm på kortfilmfestivalen i Grimstad den 14-19 juni.
…………………………………………..
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s